Ajax zoekt stand-in voor Haller: "Naam Brobbey valt nog steeds"

25 november 2021 – Ajax werkt aan de komst van een stand-in voor Sébastien Haller, zo vertelt Ajax-watcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad in de AD Voetbalpodcast. In Spanje wordt beweerd dat de Amsterdammers werken aan de tijdelijke komst van Luuk de Jong, die onder Xavi weinig perspectief heeft bij FC Barcelona. Volgens Inan valt de naam van Brian Brobbey ook in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax zoekt stand-in voor Haller: "Naam Brobbey valt nog steeds"

Haller is de onbetwiste eerste spits van Ajax. Als de Ivoriaan wegvalt, kan Erik ten Hag ervoor kiezen om Danilo op te stellen of Dusan Tadic in de punt van de aanval te zetten. Er kan op die positie dus nog wel wat bij. "Luuk de Jong is niet de enige gegadigde, de naam van Brian Brobbey valt ook nog steeds", aldus de journalist. Brobbey vertrok afgelopen zomer transfervrij naar RB Leipzig, waar hij nog niet veel aan spelen toekomt.

"Ajax ziet hem als een heel goede stand-in en misschien wel de spits van de toekomst, omdat hij snel en sterk is. Luuk moet het vooral van zijn kopkracht hebben. Als Ajax zeventig minuten heeft gedomineerd en de tegenstander is kapot, dan is Brobbey de ideale invaller. Die geeft dan het laatste zetje om de tegenstander te slopen", gaat Inan verder. "Ik vind dat Ajax iets achter de hand moet hebben. Een spits waarbij je wat opportunistischer kan gaan spelen. Dat kan met zowel Luuk de Jong als met Brobbey, denk ik."

Inan denkt dat Brobbey een terugkeer naar Amsterdam wel ziet zitten. "Want hij speelt heel weinig bij Leipzig en heeft het gewoon fantastisch naar zijn zin gehad bij Ajax. Hij is ook met een beetje buikpijn vertrokken. Ik denk dat Brobbey er wel open voor staat", zegt Inan, die weet dat Brobbey vanwege zijn doorlopende contract niet zomaar is op te halen in Duitsland. "Wat dat betreft is Luuk de Jong, voor zover dat concreet is, is misschien wel een logischere optie. Want die zou je misschien wel kunnen huren."

Ajax

gerelateerd