Met deze elf spelers gaat AZ voor Europese overwintering

25 november 2021 – AZ hoopt donderdagavond groepswinst in de Conference League veilig te stellen. Deze elf spelers stuurt Pascal Jansen het veld in tegen FK Jablonec.

Met deze elf spelers gaat AZ voor Europese overwintering

Ten opzichte van het gelijkspel tegen NEC (1-1) van afgelopen weekend kent de opstelling van AZ twee wijzigingen. Nieuw in de basis zijn Aslak Witry en Hakon Evjen. Zij krijgen de voorkeur boven Yuki Sugawara en Albert Gudmundsson, die genoegen moeten nemen met een plek op de bank.

Het doel wordt verdedigd door Peter Vindahl-Jensen, terwijl de defensie wordt gevormd door Witry, Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martins Indi en Owen Wijndal. Oo het middenveld staan Fredrik Midtsjø, Dani de Wit en Jordy Clasie. Voorin maken Evjen, Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson de dienst uit.

AZ is bij een gelijkspel of zege tegen Jablonec zeker van overwintering in de Conference League. De voorsprong op de Tsjechische club, die de tweede plaats bezet, is vijf punten. In de laatste speelronde spelen de Alkmaarders nog thuis tegen Randers.

Opstelling AZ: Vindahl-Jensen, Witry, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Clasie; Evjen, Pavlidis, Karlsson

Eredivisie

gerelateerd