Prachtig coëfficiënten-nieuws, remise Van den Brom, goal Babel

25 november 2021, 20:46   Bijgewerkt: 26 november 2021, 12:02

Het was een prachtige avond voor het Nederlandse voetbal in het Europese voetbal. Feyenoord en Vitesse boekten prima resultaten, waarbij de Rotterdammers zich zelfs tot groepswinnaar kroonden. Daarbij kwam er ook nog goed nieuws uit Denemarken wat het coëfficiëntenperspectief betreft, al zal John van den Brom minder gelukkig zijn met deze Europese avond. 

FC Midjylland - Sporting Braga 3-2

Vanuit het Nederlands perspectief was een zege in Groep F voor Sporting Braga in de coëfficiëntenstrijd ontzettend vervelend. Dat zou namelijk de eerste plaats betekenen in de poule én dus een bonus van 0,86 punt, zoals Sporting Portugal woensdagavond al enigszins verrassend deed. Daardoor was Nederland de virtuele zesde plaats op de ranglijst kwijt.

En waar de Nederlandse clubs in de Conference League het lang zwaar hadden donderdagavond, kreeg het gelukkig wel al snel hulp van het Deense FC Midjylland. Al binnen twee minuten scoorde Erik Sviatchenko de openingstreffer en meteen na de rust maakte Gustav Tang Isaksen het openingsdoelpunt ongedaan. Vlak voor tijd viel er nog wel de Portugese gelijkmaker, maar door een rake strafschop van Evander in blessuretijd waren er nog geen winstpunten voor Portugal en ook nog geen bonus, al kan die op de slotdag nog wel worden behaald door Braga.

Lees ook: Nederland is ultieme zesde plek op coëfficiëntenlijst virtueel kwijt 

Dinamo Zagreb – RC Genk 1-1

Overwintering in de Europa League is ver weg voor RC Genk-trainer John van den Brom. De geplaagde coach maakte een vroege achterstand in Kroatië via Iké Ugbo nog wel ongedaan voor de pauze, maar de nummer drie van Groep G kwam niet tot een zege. Koploper West Ham United won ook, waardoor die meer te achterhalen is en de achterstand op Zagreb twee punten blijft. Enige troost: hekkensluiter Rapid Wien is de laatste opponent, maar ook zij kunnen nog overwinteren in bijvoorbeeld de Conference League.

Galatasaray – Olympique Marseille 4-2

Ryan Babel heeft nog een piepkleine bijdrage geleverd aan de eenvoudige zege van Galatasaray op Marseille. In eigen huis was de Turkse formatie veel sterker dan de formatie van Arek Milik, die wel het aansluitingsdoelpunt voor zijn rekening nam na ruim een uur spelen (3-1). De Nederlandse aanvaller maakte met de binnenkant van zijn voet het vierde Turkse doelpunt van de avond en stelde daarmee de zege veilig, ondanks dat Milik nogmaals doel trof in de slotfase.  

Bayer Leverkusen – Celtic 3-2

Jeremie Frimpong (basisklant) en Daley Sinkgraven (invaller) kenden een prima Europese avond. De tweede Nederlanders hadden de zaken snel voor elkaar op het eerste gezicht, maar een vroege voorsprong werd nog uit handen gegeven. Maar in de laatste tien minuten zorgden Robert Andrich (maakte ook het eerste doelpunt) en Moussa Diaby alsnog voor Europese overwintering. Ook Real Betis Sevilla heeft een ticket op zak, want zij wonnen van de puntloze hekkensluiter Ferencváros. Aangezien die Werkself op de slotdag nog op bezoek mag in Hongarije, lijkt ook groepswinst zeker na de late zege.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen