Ongekende blamage Spurs goed nieuws voor Vitesse

25 november 2021, 20:55

Het gelijkspel van Vitesse tegen Stade Rennais (3-3) is dankzij een verrassend resultaat in Slovenië goud waard gebleken. Omdat Tottenham Hotspur met 2-1 onderuit ging tegen NS Mura, blijven de Arnhemmers kansrijk in de Conference League. Feyenoord treft over twee weken een tegenstander die klaar is in Europa.

NS Mura - Tottenham Hotspur 2-1

In Arnhem ging men ervan uit dat puntenverlies tegen Rennes zo goed als zeker uitschakeling in de Conference League zou betekenen. Eigenlijk had niemand er rekening mee gehouden dat Tottenham Hotspur op bezoek bij Mura punten zou verspelen. Het onverwachte gebeurde toch.

Voor de Engelse topclub verliep het eerste deel van de wedstrijd tamelijk dramatisch. Na tien minuten kwam de nummer vijf van de Sloveense competitie op een 1-0 voorsprong via Tomi Horvat. Twintig minuten later kreeg Ryan Sessegnon zijn tweede gele kaart, waardoor Spurs met een man minder verder moest.

Met tien man leken de Engelsen toch nog een punt over te houden aan de uitwedstrijd. Harry Kane tekende twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker, maar de 1-1 werd niet over de streep getrokken. Diep in blessuretijd sloeg Mura nog een keer toe, waar men in Arnhem niet rouwig om zal zijn.

Maccabi Haifa - Union Berlin 0-1

Feyenoord kwalificeerde zich in Praag voor de knock-out fase van de Conference League, waardoor de uitslag van Maccabi Haifa tegen Union Berlin eigenlijk niet meer van belang is voor de Rotterdammers. De Duitse club greep de laatste strohalm dankzij een doelpunt van Julian Ryerson (en een assist van Sheraldo Becker). Met Slavia zal Union over twee weken strijden om de tweede plaats. Feyenoord treft dan het al uitgeschakelde Maccabi.