Dit zijn de scenario's voor Vitesse in de Conference League

25 november 2021, 22:07

Vitesse wacht over twee weken een spannende avond. Na het gelijkspel tegen Stade Rennais (3-3) en de blamage van Tottenham Hotspur tegen NS Mura (2-1) mogen de Arnhemmers dromen van de knock-outfase van de Conference League. Dit zijn de verschillende scenario's.

Vitesse gaat met een (kleine) achterstand op Spurs de laatste speelronde in. Beide clubs veroverden zeven punten, maar het doelsaldo van de Engelsen is iets beter: +3 om +1. In de Conference League gaat doelsaldo boven onderling resultaat. Vitesse speelt op de slotdag thuis tegen Mura, Spurs treft voor eigen publiek het al geplaatste Rennes.

Scenario 1: Vitesse verslaat Mura

Dan plaatst Vitesse zich voor de tussenronde als Spurs niet weet te winnen van Rennes.

Wint ook Spurs, dan wordt het rekenen geblazen. Vitesse klimt dan op doelsaldo naar de tweede plaats als het tegen Mura drie doelpunten meer maakt dan Spurs tegen Rennes.

Als beide clubs met hetzelfde doelsaldo eindigen, dan wordt er eerst gekeken naar het hoogst aantal gemaakte doelpunten in alle wedstrijden. Als dat ook geen winnaar oplevert, dan is het aantal gemaakte uitdoelpunten bepalend. Dat is duidelijk in het voordeel van Vitesse (7 om 3).

Scenario 2: Vitesse speelt gelijk tegen Mura

In dat geval moet Vitesse hopen op een Franse overwinning in Londen. Spurs houdt de Arnhemse club met een gelijkspel op doelsaldo onder zich en houdt de tweede plaats vanzelfsprekend vast als het wint.

Scenario 3: Vitesse verliest van Mura

Zelfs dan is Vitesse niet meteen uitgeschakeld. Spurs moet dan echter wel verliezen en ook nog eens met grote cijfers. In elk geval met een verschil van drie doelpunten. Dit scenario lijkt vrij onwaarschijnlijk.

Stand in Groep G

Stade Rennais - 11 punten (doelsaldo +3)

Tottenham Hotspur - 7 punten (doelsaldo +3)

Vitesse - 7 punten (doelsaldo +1)

NS Mura - 3 punten (doelsaldo -7)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen