Geweldig debuut Van Bronckhorst, Bosz dankt wonderkind

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 november 2021 – Giovanni van Bronckhorst (46) is donderdagavond uitstekend gestart aan zijn avontuur als manager van Rangers FC. De Nederlandse coach debuteerde in de cruciale Europa League-wedstrijd tegen concurrent Sparta Praag en won met exact de juiste cijfers dankzij Alfredo Morelos (2-0). Daarmee is de tweede plaats zeker, omdat het onderling resultaat ook weggepoetst werd.

Geweldig debuut Van Bronckhorst, Bosz dankt wonderkind

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Nederlandse coach nam het trainersstokje over van Steven Gerrard (hij vertrok naar Aston Villa) en zag zijn nieuwe werkgever afgelopen weekend nog verliezen in de Schotse competitie. Dat was ditmaal niet een goed resultaat geweest: met een ontmoeting met Olympique Lyon nog voor de boeg moest er eigenlijk gewonnen worden door de Schotse topclub en het liefst met een uitslag waarmee de 1-0 nederlaag eerder tegen Sparta Praag weggepoetst werd.

Alleen dan was Van Bronckhorst namelijk zeker van de tweede plaats en die boodschap had hij duidelijk overgebracht op zijn spelers en met name op spits Morelos, die beide doelpunten voor zijn rekening nam. Hij bezorgde Van Bronckhorst een qua resultaat meer dan uitstekend debuut. Een andere Nederlander zal overigens iets minder blij zijn met de goals van Morelos: Klaas-Jan Huntelaar zag hem namelijk twee goals naderen op de all time topscorerslijst van de Europa League. The Hunter staat op 34 goals als nummer twee, Morelos al op 29 en gaat dus in elk geval nog zeker drie wedstrijden spelen dit seizoen.

Brøndby IF – Olympique Lyon 1-3
Waar Van Bronckhorst tot deze donderdagavond nog lang niet zeker was van de volgende ronde, was Peter Bosz met Olympique Lyon wel al verzekerd van de koppositie en dus EL-ticket. Daardoor had de coach wat omzettingen gedaan en mede daardoor kwam hij na de pauze met 1-0 achter. Mede door twee goals van wonderkind Rayan Cherki was de stand na een uur in het voordeel van de Fransen, die na de goal van Islam Slimani zeker was.

Daarmee hielp Bosz zijn kersverse collega Van Bronckhorst ook nog een handje. Over twee weken treffen beide coaches elkaar in Lyon, maar door het betere onderling resultaat van Rangers ten opzichte van Sparta Praag staat er dan voor beiden niets meer op het spel.

Overige uitslag: 
AS Roma - Zorya Luhansk 4-0

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd