Een geweldige Nederlandse coëfficiëntenavond in Europa

26 november 2021, 00:30   Bijgewerkt: 25 november 2021, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 25 november. 

Coëfficiëntenpolonaise: all time seizoenrecord al bijna verbroken

Het was op de meeste velden spannend tot de laatste secondes, maar opnieuw was het een uitstekende week voor de Nederlandse coëfficiëntenstrijd. Feyenoord en AZ kroonden zich donderdag tot groepswinnaar in hun Conference League-poules, PSV won en houdt uitzicht op plaatsing en ook Vitesse mag nog dromen van Europees voetbal. Zonder nederlaag is de zesde plaats virtueel behouden.

Supersub Dessers helpt tiental Feyenoord naar volgende ronde

Voor de vierde keer deze eeuw overwintert Feyenoord in Europa. Als groepswinnaar gaan de Rotterdammers naar de knock-outfase. Feyenoord moest er op bezoek bij Slavia Praag diep voor gaan, vooral na de rode kaart van Guus Til had de ploeg het moeilijk. Ondanks alle tegenspoed sleepte Feyenoord een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Cyriel Dessers groeide niet voor het eerst dit seizoen uit tot grote held: als invaller maakte hij beide Rotterdamse doelpunten, waarvan de laatste diep in blessuretijd en deed de twee flaters van Ofir Marciano ongedaan. 

PSV wint en komt op pole position voor EL-overwintering

PSV heeft donderdagavond een eenvoudige zege geboekt op Sturm Graz: 2-0. Door de overwinning zijn de Eindhovenaren zeker van Europese overwintering. Bovendien heeft het team van trainer Roger Schmidt plaatsing voor de knock-outfase van de Europa League helemaal in eigen hand.

AZ pakt punt en is zeker van groepswinst in Conference League

AZ is er donderdagavond in geslaagd om zich te verzekeren van overwintering in de Conference League. De ploeg van trainer Pascal Jansen speelde een zeer povere wedstrijd op bezoek bij FK Jablonec, maar stapte uiteindelijk wel met een punt (1-1) van het veld. Dat bleek voldoende voor de groepswinst en overwintering.

Openda houdt Vitesse met late treffer in Frankrijk in leven

Vitesse mag blijven dromen van overwintering in de Conference League. De Arnhemmers knokten zich donderdagavond naar een 3-3 gelijkspel tegen Stade Rennais en zagen Tottenham Hotspur verrassend onderuit gaan tegen NS Mura (2-1). Dit zijn de scenario's voor Vitesse in de Conference League [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/393790/dit-zijn-de-scenario-s-voor-vitesse-in-de-conference-league/,_blank,om te overleven]. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen