Dasa vroeg zelf om 'straf': "Had niet mogen gebeuren"

26 november 2021 – Eli Dasa was donderdagavond een van de opvallende afwezigen in de basiself van Vitesse. De verdediger bleek - net als Loïs Openda in de vorige wedstrijd - te laat te zijn gekomen tijdens een teambespreking en om die reden op de bank te moeten starten. Na afloop nam hij dan ook alle schuld volledig op zich.

Dasa vroeg zelf om 'straf': "Had niet mogen gebeuren"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Het is niet iets waar ik trots op ben, maar het is gebeurd", begon Dasa voor de camera van ESPN. "De trainer heeft het al uitgelegd: er was een misverstand over de afgesproken tijd. Ik neem de schuld op me. Het had niet mogen gebeuren, maar het is gebeurd. Ik ben gestraft en nu is het afgesloten."

Lees ook: Wéér een laatkomer bij Vitesse voor Conference League-duel

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur overkwam Loïs Openda hetzelfde en dus wist Dasa wat hem te wachten stond. "Ik wist het al. Ik vind het ook fijn dat we strenge regels hebben. Ik heb zelf aan de coach mijn excuses aangeboden en gezegd dat hij me op de bank moest zetten. Dat gebeurde ook met Openda in Londen, dus ik moest het incasseren."

"Ik ben een teamspeler", legde Dasa uit waarom hij zelf het initiatief nam. "Ik wilde geen misverstand laten ontstaan met de andere spelers dat iets met de ene speler wel gebeurt en met de ander niet. We zijn een team en moeten de regels volgen die we onszelf aan het begin van het seizoen hebben opgelegd."

Met Dasa als invaller knokte Vitesse zich tegen Stade Rennais naar een knap punt. Daarmee is de hoop op overwintering nog altijd in leven. Het flink tegenvallende Tottenham Hotspur is in de laatste speelronde de grote concurrent. 

Lees ook: Openda houdt Vitesse met late treffer in Frankrijk in leven
Lees ook: Dit zijn de scenario's voor Vitesse in de Conference League

Eredivisie

gerelateerd