Complimenten voor Ten Hag in keeperskwestie Ajax

26 november 2021 – Erik ten Hag managet de keeperskwestie bij Ajax uitstekend. Dat is de conclusie die voormalig Ajax-doelman Stanley Menzo trok na het analyseren van de situatie. "Het belangrijkste is dat Erik duidelijk is richting Remko Pasveer en André Onana. Voor zover ik van afstand kan beoordelen, is hij dat heel erg."

Complimenten voor Ten Hag in keeperskwestie Ajax

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Al verschillende keren was er dit seizoen aanleiding voor de keepersdiscussie bij de Amsterdammers. De meest recente was deze week, toen Onana voor het eerst sinds zijn dopingschorsing weer onder de lat stond en het uitstekend deed. "Onana heeft alles van de moderne keeper", zag Menzo ook tegen Besiktas weer terug. "Hij is een atleet, technisch en tactisch heel sterk en kan geweldig goed meevoetballen. Op de lijn is hij bijna niet te passeren en voor zijn goal heerst hij als een vorst", zei hij in De Telegraaf

Omdat er in Istanbul niets meer op het spel vond en Onana er direct moet staan wanneer er iets met Pasveer zou gebeuren, vond Menzo het niet onlogisch dat de Kameroener terugkeerde onder de lat. Ook Pasveer heeft hij echter hoog zitten. "Hij doet het op dit moment gewoon uitstekend. Dat is op 38-jarige leeftijd knap, want de druk is vele malen hoger dan bij zijn vorige clubs en de manier van spelen is anders. In plaats van tien ballen per helft krijgt hij er nu twee op doel. Na een moeizame start heeft hij zich geweldig herpakt."

"Het is duidelijk dat Onana de betere van de twee is", concludeerde Menzo echter. "Dat weet Pasveer ook. Of dat tussen zijn oren gaat zitten, ligt aan Remko zelf én aan Erik ten Hag. Als trainer heeft Erik onomwonden aangegeven dat Remko zijn nummer één is. Nu moet hij ertegen bestand zijn dat een van de beste keepers van Europa in zijn nek hijgt. Maar daar ben je prof voor en een echte Ajax-keeper kan dat mentaal aan."

De grote vraag aan Menzo was uiteraard wie híj zelf zou opstellen. Een lastige vraag, zo vindt hij. "En niet eerlijk. Dat Onana de beste keeper is die bij Ajax onder contract staat, weten we allemaal. Maar we kennen niet alle ins en outs rond zijn dopingschorsing en vastgelopen contractonderhandelingen. Ten Hag is degene die op basis van alle informatie de keuze maakt en hij opteert voor Pasveer. Gezien de nationale en Europese resultaten neemt hij heel veel goede beslissingen", besloot hij. 

Ajax

gerelateerd