Transferweekje: voorkeur Haaland, doelwit Barça bekend

27 november 2021, 14:02

De transfermarkt is gesloten, maar dat is voor clubs geen reden om spelers van andere clubs met rust te laten. Er wordt volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs ook transfervrij nog hun slag slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Haaland heeft voorkeur

Chelsea, FC Barcelona, Paris Saint-Germain en zelfs Bayern München... Erling Haaland is in het afgelopen jaar aan vrijwel elke Europese topclub gelinkt. Nu lijkt hij zelf een duidelijke voorkeur te hebben, zo meldt althans de Spaanse tak van Goal. Volgens dat medium heeft de Noor namelijk aan mensen die dicht bij hem staan aangegeven dat Real Madrid zijn favoriete bestemming is. Een definitieve keuze is dat nog allerminst, want ook de Premier League zou de topspits zeer aantrekken. De vraag lijkt of Haaland een status als individuele topspeler daar verkiest boven het vormen van een droomduo met Kylian Mbappé. Onlangs nog meldde ESPN namelijk nog dat Real serieus werk zou willen maken van de komst van het tweetal. 

Verlengen of vertrekken voor FC Barcelona's Araújo

Door alle financiële problemen is het bekend dat FC Barcelona weinig kan doen op de transfermarkt, maar dat wordt wellicht anders als er spelers verkocht worden. Frenkie de Jong werd om die reden al gelinkt aan een vertrek, maar Xavi wil hem niet laten gaan. Hoe zal dat voor Ronald Araújo zijn? De 22-jarige snelle centrale verdediger mag zich verheugen op belangstelling uit Engeland. Volgens El Mundo Deportivo staan meerdere clubs in de rij voor de Uruguayaan, wiens contract nog doorloopt tot en met 2023. Verlengen of vertrekken, lijkt het te worden voor de man die doorbrak onder Ronald Koeman. Kan Barcelona ook zijn contract opwaarderen en openbreken?

Cast FC Groningen opnieuw voor back?

FC Groningen verkocht afgelopen zomer met Gabriel Gudmundsson een linksback voor veel geld, maar mogelijk volgt Bjorn Meijer (18) dat voorbeeld. De zelfopgeleide verdediger, die dit seizoen al viermaal speelde voor de ploeg van Danny Buijs, maakte vooral bij Oranje Onder-19 een dusdanig goede indruk, dat volgens Voetbal International Birmingham City interesse heeft getoond in de back. Hij ligt nog tot en met 2023 vast en de club kan hem een jaar langer houden, dus kan er een interessante vraagprijs op tafel komen. Levert ook hij miljoenen op?

Transfervrij vertrek Ajax-drietal

Het heeft er alle schijn van dat André Onana, Noussair Mazraoui en Danilo bezig zijn aan hun laatste seizoen in dienst van Ajax. Volgens Voetbal International heeft directeur voetbalzaken er (tevergeefs) alles aan gedaan om de spelers over de streep te trekken. Met name het nakende vertrek van Onana en Mazraoui doet pijn in Amsterdam. De doelman uit Kameroen lijkt op weg naar Internazionale, al weersprak hij deze week de geruchten dat hij een voorcontract heeft getekend bij de kampioen van Italië. Mazraoui wordt door een hoop clubs begeerd en is bovendien als transfervrije speler een interessante optie voor een hoop clubs. Onder meer Real Madrid en FC Barcelona zouden de situatie van de rechtervleugelverdediger bij Ajax nauwlettend in de gaten houden.

Topdoelwit FC Barcelona bekend

Het is inmiddels geen geheim meer dat FC Barcelona zich in januari aanvallend hoopt te versterken. Het grote probleem: er is weinig geld om een aansprekende naam naar Camp Nou te halen. Dus lijkt het erop dat Barça zich moet richten op spelers die bij hun club weinig aan spelen toekomen en/of voor een schappelijk bedrag zijn over te nemen. De voorbije weken hebben diverse namen de revue gepasseerd. Hakim Ziyech, Raheem Sterling, Christian Pulisic, Callum Hudson-Odoi, Arthur Cabral… zomaar een greep uit de spelers die zijn gelinkt aan Barça. In Spanje denkt men te weten wiens naam bovenaan het wensenlijstje staat: Ferran Torres. De 21-jarige aanvaller is geen zekerheidje bij Manchester City en stond toen hij nog bij Valencia speelde ook al in de belangstelling van Barcelona.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen