Ekkelenkamp mag hopen op basisplaats: "Optie besproken"

26 november 2021, 15:00

Jurgen Ekkelenkamp is er ook bij Hertha BSC nog niet in geslaagd om onomstreden basisspeler te worden, maar de middenvelder maakt wel veel indruk op trainer Pal Dárdai en technisch directeur Fredi Bobic.

Deze zomer vertrok hij van Ajax naar de Duitse hoofdstad. In Nederland lukte het hem niet om onomstreden te worden bij de topclub, waardoor hij zijn voetbalgeluk in de Bundesliga wilde beproeven. De middenvelder scoorde bij zijn debuut als invaller, maar moet nog altijd genoegen nemen met een rol als wisselspeler. Desondanks is zijn trainer lovend in Der Tagesspiegel. "Hij is gevaarlijk in de buurt van het doel, snapt de speelwijze en is creatief. Hij kan de tegenstander pijn doen, omdat hij telkens weet waar hij moet staan."

Waar hij bij Ajax als aanvallende middenvelder speelde, moet hij het bij de Bundesligaclub doen met een controlerende rol. Door meerdere coronagevallen is er nu wellicht een mogelijkheid om zich te laten zien op zijn beste positie. "Misschien wordt het de eerste keer dat hij op zijn favoriete plek wordt gebruikt. We hebben de optie al besproken.

Tot dusver mocht Ekkelenkamp acht Bundesligaduels meedoen. In totaal speelde hij 232 minuten, waarin hij twee keer het net wist te vinden. Bobic stelt dat er binnen Hertha 'niet getwijfeld wordt aan zijn kwaliteiten'. De middenvelder heeft alleen tijd nodig, aldus de technisch directeur. "Hij moet nog ervaring opdoen en de competitie beter leren kennen. Soms maakt hij nog wat naïeve beslissingen. Maar hij gaat ons in de toekomst vooruit helpen. Ik ben blij om te zien dat hij hier opbloeit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen