Nederlandse trainersmalaise zet door: ook Van 't Schip vertrekt

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 november 2021 – John van 't Schip (57) vertrekt alweer als bondscoach van de nationale ploeg van Griekenland. De keuzeheer miste het WK met zijn ploeg en botste vervolgens met zijn werkgever over de manier waarop bepaalde dingen ingevuld moesten worden. Daarom heeft hij besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen en vertrekt hij aan het einde van dit kalenderjaar.

Nederlandse trainersmalaise zet door: ook Van 't Schip vertrekt

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Op Instagram bevestigt de oefenmeester het nieuws. Daarop laat hij weten dat de Griekse bond zo lang heeft gewacht met het nemen van een beslissing over zijn toekomst, dat hij daarop zijn eigen conclusies trok. 'Uiteindelijk is onze voetbalvisie toch te veel verschillend', denkt de bondscoach. 'Je moet geloven in het proces. Om succes te behalen, moet iedereen op hetzelfde level zitten.' Dat was volgens hem niet langer het geval en dus vertrekt hij per 1 januari als eindverantwoordelijke.

Tot dusver stond hij 26 officiële wedstrijden aan het roer bij de winnaar van het EK 2004. Elf duels werden gewonnen, negenmaal was er een gelijkspel en zes keer volgde er een nederlaag. Ondanks een knap gelijkspel tegen Spanje aan het begin van de WK-kwalificatiereeks, slaagde de oud-trainer van onder meer PEC Zwolle en Melbourne Heart er dus niet in om het WK te bereiken.

Lees ookVan 't Schip wil blijven bij Grieken: "Maar is niet aan mij"

Voor het Nederlandse voetbal is het de volgende coach over de landsgrenzen die vertrekt bij een club of land. Dit seizoen werden Ronald Koeman (FC Barcelona) en Mark van Bommel (VfL Wolfsburg) al ontslagen bij hun clubs. Peter Bosz (Olympique Lyon) en Giovanni van Bronckhorst (Rangers FC) zijn op dit moment de enige Nederlandse trainers met een grote club in het buitenland.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd