KNVB blijft hopen op uitzondering en doet beroep op de kamer

26 november 2021, 20:00

De KNVB heeft een oproep gedaan aan de Tweede Kamer om de discussie te openen over het stilleggen van het amateurvoetbal na 17.00 uur. In Zeist baalt men enorm van het label 'niet-essentieel' omdat sporten in de ogen van de Nederlandse voetbalbond wel degelijk cruciaal is om uit deze coronacrisis te komen.

Dat laat de KNVB weten in een officiële eerste reactie op het besluit van het kabinet om een avondlockdown in te voeren. 'Sporten stimuleert de gezondheid en weerstand, en verkleint de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en psychische problemen. Naar ons idee is sporten juist 'essentieel', zowel tijdens de pandemie als voor de toekomstige volksgezondheid', schrijft de KNVB over de stop op het amateurvoetbal tussen 17.00 uur en 05.00 uur.

Daardoor lijkt de winterstop aangebroken voor alle amateurteams, omdat er niet getraind kan worden. 'Als er vanaf 17.00 uur niet buiten, in de frisse lucht en eventueel met de kleedkamers op slot, kan worden getraind, dan kan dit ook consequenties hebben voor het vervolg van de competities. Want vroeg of laat is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als hier niet voor kan worden getraind. De KNVB gaat alle scenario's per categorie (de A-categorie en de pupillen, junioren en senioren in de B-categorie) in kaart brengen en zal komende week een besluit nemen.'

Lees ook: Avondlockdown: geen amateursport

Het zaalvoetbal zal wel definitief stilgelegd worden, met uitzondering van de Eredivisie mannen en vrouwen. Maar de KNVB blijft hopen dat er alsnog gevoetbald kan worden in de open lucht. 'Daarom roept de KNVB de Tweede Kamer op om dinsdag aanstaande deze maatregel met het kabinet te bespreken. Geef ons de mogelijkheid om fysiek en mentaal fit te blijven', doet de KNVB nog een heel duidelijke oproep. Met toestemming om wel te mogen trainen zou het seizoen in het amateurvoetbal kunnen doorgaan. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen