Feyenoord weer met 'beste keeper in 30 jaar' Marciano in het doel

26 november 2021 – Feyenoord zal ook dit weekend op bezoek bij FC Twente moeten aantreden met keeper Ofir Marciano (32) tussen de palen. Eerste keuze Justin Bijlow is nog altijd niet hersteld van zijn coronabesmetting en is niet van de partij. Hoewel de Israëliër donderdag tegen Slavia Praag een dramatische indruk maakte en eerder Europees er tegen Elfsborg ook niet goed uitzag, is er bij zijn vorige club wel veel respect voor de doelman.

Feyenoord weer met 'beste keeper in 30 jaar' Marciano in het doel

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Veel fans van Hibernian vonden hem de beste keeper die ze in dertig jaar hebben gehad", stelt journalist Patrick McPartlin van de Edinburgh Evening News tegenover het Algemeen Dagblad. "Met zijn reddingen pakte hij veel punten en hielp hij Hibernian aan goede resultaten. Ik denk dat Feyenoord een erg goede, allround doelman heeft gestrikt. Na een foutje in Schotland herpakte hij zich altijd snel weer."

Dat laatste is te hopen voor trainer Arne Slot, die nog niet kan beschikken over Bijlow. "Hij speelt maar zelden, dus zal daardoor iets minder gefocust zijn. Bij Hibernian speelde hij altijd en was hij betrouwbaar", looft McPartlin, die bijval krijgt van collega Scott Burns. "Marciano heeft hier ook wel een paar enorme fouten gemaakt, maar was over het algemeen redelijk constant." Volgens laatstgenoemde is hij voor een club als Feyenoord een prima stand-in.

Lees ookStand-in Bijlow: "Ik ga een mooi cadeau voor Dessers kopen"

Naast Bijlow staat achter de naam van Bryan Linssen nog een vraagteken. De multi-inzetbare diepe spits viel tegen Slavia Praag vroeg uit met een blessure aan zijn gezicht en werd zeer succesvol vervangen door Cyriel Dessers. 

Feyenoord

gerelateerd