FC Volendam dankt Mühren wéér, ook fenomeen Dallinga scoort

26 november 2021 – De verhoudingen bovenin de Eerste Divisie zijn vrijdagavond amper veranderd. FC Volendam won wederom dankzij Robert Mühren, terwijl ook collega-fenomeen Thijs Dallinga trefzeker was voor het eveneens winnende Excelsior. De Rotterdammers hadden het wel moeilijker dan de koploper van het tweede niveau van Nederland, maar zag nummer vier De Graafschap wél punten verspelen. 

FC Volendam dankt Mühren wéér, ook fenomeen Dallinga scoort

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Hoewel FC Volendam aan kop gaat in de Eerste Divisie, was de winning streak van opponent FC Den Bosch (vier duels) een stuk beter dan de vorm van Het Andere Oranje, dat slechts één van de laatste drie duels winnend afsloot. Het was dan ook niet heel verrassend dat de bezoekers in het eerste half uur duidelijk het betere van het spel hadden in Volendam.

Maar FC Den Bosch vergat de kansen af te maken en aan de andere kant heeft de koploper van de Eerste Divisie met topschutter Mühren een absoluut doelpuntenfenomeen staan. Bij de eerste treffer was de spits nog aangever, maar in het tweede bedrijf was hij ook nog tweemaal het eindstation. Daardoor staat zijn teller op zeventien treffers, al moet hij daarmee Dallinga nog wel voor zich dulden (21 goals).

Excelsior – Jong FC Utrecht 2-1
De goalgetter van Excelsior kwam namelijk ook op het scoreformulier vrijdagavond, maar was op het moment dat hij scoorde beduidend minder vrolijk dan zijn collega Mühren. Op het moment dat hij direct na de thee de treffer van Eros Maddy ongedaan maakte, was het nog gelijk en die stand bleef lang op de borden staan op Kralingen. Toch kwam er geen nieuw puntverlies voor de nummer twee van de KKD, die concurrent De Graafschap in eigen huis ook nog eens dure punten zag verspelen tegen Jong Ajax (1-3). Vlak voor tijd kopte Feyenoord-huurling Marouan Azarkan namelijk de winnende tegen de touwen.

Bekijk ook: De Graafschap neemt afscheid van Kistemaker

ADO Den Haag – FC Dordrecht 5-1
De goede vorm van ADO Den Haag duurt maar voort. De formatie van Ruud Brood had na de puntenaftrek na de periodetitel een mindere fase, maar won de laatste drie duels en daar kwam vrijdagavond zonder moeite een vierde bij. Halverwege was het duel al ruim en breed beslist (4-0), mede door de eerste treffer van Ricardo Kishna (zie onder) na zijn zware blessure. De buitenspeler gaf ook nog een assist in de eerste helft op Sem Steijn, die een kwartier voor tijd uit een heerlijke vrije trap met zijn hattrick ook de eindstand op 5-0 bepaalde. In het tweede bedrijf was de voet wel van het gaspedaal gegaan en kon Eljero Elia ook in Den Haag zijn rentree maken, al waren er natuurlijk geen fans om het mee te vieren. Vlak voor tijd produceerde Tim Holscher nog een eretreffer namens de gasten. 

Overige uitslagen:
Roda JC – VVV-Venlo 0-0
TOP Oss – Telstar 1-1
MVV – Jong PSV 1-2
FC Eindhoven – Jong AZ 1-0

Eredivisie

gerelateerd