Cambuur na vierde zege op rij naar historische plek 4

26 november 2021 – SC Cambuur heeft zich in elk geval voor even op de vierde (!) plaats in de Eredivisie genesteld door de knappe 2-3 overwinning op NEC. In de eerste helft werd de ploeg ondanks een voorsprong weggespeeld door de thuisclub, maar in het tweede bedrijf draaide het de stand nog knap om. Daarmee vestigen de Leeuwarders een record: nooit eerder won de Leeuwarder ploeg in de Eredivisie vier keer op rij.

Cambuur na vierde zege op rij naar historische plek 4

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

SC Cambuur was ook voor deze zege op NEC zeer goed gestart aan het seizoen, en stond voor aanvang van de wedstrijd op de zevende plek, NEC had een paar puntjes minder, maar zal met de achtste plaats ook allesbehalve klagen over de rentree op het hoogste niveau van Nederland. Bij de Leeuwarders startte Robin Maulun weer in de basis, terwijl bij de Nijmegenaren Jonathan Okita ontbrak.

Ook zonder de jonge Congolees creëerde de thuisploeg in de openingsfase de nodige dreiging. Met goed en snel combinatiespel sneed de ploeg van Rogier Meijer gemakkelijk door de Cambuur-verdediging. Magnus Mattson, die na een lastig begin nu zijn draai in Nijmegen gevonden lijkt te hebben, was de gevaarlijkste man, maar ondanks enkele goede pogingen en een geclaimde penalty (tevergeefs) was de openingstreffer niet voor NEC. Een goede aanval was voor de bezoekers namelijk genoeg om op voorsprong te komen. Nick Doodeman legde de bal na een goede voorzet panklaar voor Jacobs, die vanaf zeven meter in vrijstaande positie binnen kon schieten.

De thuisploeg drong daarna kort aan, maar al snel schakelden zij, net als Cambuur, een tandje terug. In een matig tempo ging de bal voornamelijk op het middenveld rond, waarbij beide ploegen veel balverlies leden. Na een halfuur nam de thuisploeg de touwtjes weer in handen en werd Sonny Stevens al gauw weer onder vuur genomen. De keeper van de Leeuwarders kon nog redding brengen op inzetten van twee NEC-verdedigers, maar hij had geen antwoord op de geweldige kopbal van routinier Edgar Barreto uit de corner die daaruit volgde.

De Paraguayaan stond enkele minuten later eveneens aan de basis van het tweede Nijmeegse doelpunt. Zijn lange bal richting het Leeuwardense strafschopgebied leek ongevaarlijk, ware het niet dat de ervaren Erik Schouten de bal verkeerd inschatte en te zacht terugspeelde richting zijn eigen keeper. Hierdoor kon Ali Akman er met de bal vandoor, waarna de Turkse spits de bal gemakkelijk binnenschoot. Hevige protesten mochten niet baten voor Cambuur, dat daarna op zoek ging naar de gelijkmaker, maar in alle opzichten de mindere bleef van de thuisploeg.

Toch trokken de Leeuwarders de stand kort na rust via Roberts Uldrikis gelijk. Nadat een vrije trap van richting werd veranderd en Mattijs Branderhorst de bal slechts met moeite kon redden, was de Let er als de kippen bij om zijn derde van het seizoen te maken. Vervolgens kwam de wedstrijd, net als de stand, in evenwicht. Beide ploegen wilden graag aanvallen, maar waren niet nauwkeurig genoeg om te profiteren van de ruimtes die de tegenstander liet. Invaller Michael Breij probeerde het daarom maar eens van grote afstand, waarna Alex Bangura precies op de goede plek stond om Cambuur verrassend op voorsprong te brengen.

Daarna leek er bij NEC weinig meer in te zitten: de passing van de Nijmegenaren was niet goed meer, en de ploeg kwam niet meer in buurt van Sonny Stevens. Cambuur profiteerde van de ruimtes die weg werden gegeven en combineerde soms redelijk, maar ook zij kregen weinig kansen meer. In de slotfase voerde NEC de druk nog een keer op, maar op een schot van Calvin Verdonk na kregen de Nijmegenaren geen goede kansen meer. Daardoor kroont SC Cambuur zich de beste gepromoveerde club tot dusver, maar dat is gezien de historische vierde plaats geen verrassing. 

Opstellingen en beoordelingen*

NEC: Mattijs Branderhorst 6; Souffian El Karouani 6,5 (74. Calvin Verdonk -), Cas Odenthal 5,5, Ivan Marquez 5,5 (87. Ilias Bronkhorst -), Bart van Rooij 6,5; Lasse Schöne 6, Edgar Barreto 6,5 (85. Dirk Proper -), Jordy Bruijn 6,5 (74. Javier Vet -); Magnus Mattson 7 (85. Ole Romeny -), Ali Akman 6,5, Elayis Tavsan 5.

SC Cambuur: Sonny Stevens 6; Alex Bangura 6,5, Erik Schouten 5,5 (70. Maxim Gullit 6) , Calvin Mac-Intosh 6, Doke Schmidt 6; Mees Hoedemakers 6; Issa Kallon 6, Robert Maulun 6,5 (82. Mitchell Paulissen -), Jamie Jacobs 6,5 (82. Jasper ter Heide -) , Nick Doodeman 5 (58. Michael Breij 6,5); Roberts Uldrikis 6,5 (58. Tom Boere 5).

Man of the match: Alex Bangura
*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd