Vormer niet blij bij Club Brugge, Belgische koploper verrassend onderuit

26 november 2021 – Ruud Vormer (33) is momenteel niet tevreden bij Club Brugge. De aanvoerder van de Belgische grootmacht zit op de bank en trainer Philippe Clement erkent dat de Nederlander momenteel niet op zijn gemak is bij de Jupiler Pro League-club.

Vormer niet blij bij Club Brugge, Belgische koploper verrassend onderuit

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Ruud is niet blij dat hij niet speelt, maar daar zijn duidelijke afspraken over gemaakt in het begin van het seizoen, denk ik. Dat denk ik niet, dat weet ik", zei de oefenmeester van Club Brugge over de middenvelder. De captain stond veel duels wél in de basis, maar werd afgelopen weekend in België halverwege gewisseld en bleef midweeks negentig minuten reserve staan. 

Dat Club Brugge midweeks in het miljardenbal met 0-5 (!) verloor van RB Leipzig, zorgt wel voor meer kritiek op de keuzes van de coach – ook rondom Vormer. "Uiteraard heb ik het al een plaats gegeven. We hebben met de mensen in deze club een evaluatie van het verhaal gemaakt. Of ik die keuzes nog besproken heb met mijn groep? Jullie hebben toch al geschreven wat ik gezegd heb in de kleedkamer", sneerde Clement, geciteerd door Sporza, ook enigszins richting de media. "Achteraf bleken het de verkeerde keuzes, zoals in het verleden ook al keuzes goed uitgevallen zijn."

Koploper Union Sint-Gillis onderuit
Wel was er een meevaller voor Club Brugge, dat zag dat koploper Union Sint-Gillis vrijdagavond in eigen huis verrassend onderuit ging tegen OH Leuven (1-3). Met Bart Nieuwkoop negentig minuten op het veld kon een 0-2 achterstand bij de pauze niet meer worden hersteld, ondanks het aansluitingsdoelpunt van Kaoru Mitoma. Desondanks is er een voorsprong van zeven punten op achtervolgers Antwerp FC en Club Brugge, dat dit weekend wel kunnen inlopen tegen respectievelijk Oostende en RC Genk.

Eredivisie

gerelateerd