Henk de Jong: "Ajax moet natuurlijk niet verder uitlopen"

27 november 2021 – Henk de Jong kan zijn geluk niet op na de vierde achtereenvolgende zege met SC Cambuur. De Leeuwarders hoeven op dit moment alleen nog de traditionele top-drie boven zich te dulden.

Henk de Jong: "Ajax moet natuurlijk niet verder uitlopen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Cambuur won vrijdagavond met 2-3 van NEC en steeg daarmee naar de vierde plaats in de Eredivisie. "We moesten ook winnen, want Ajax moet natuurlijk niet verder uitlopen", grapte De Jong na afloop voor de camera van ESPN. "We lopen in en moeten alleen met het doelgemiddelde nog wat inlopen."

Na een wat mindere eerste helft trok Cambuur na rust de wedstrijd naar zich toe. "Het was geen topvoetbalavond. Dat kon ook niet op het veld. NEC is een goede tegenstander en heeft goede, slimme spelers. Snelheid voorin, Jordy Bruijn, de buitenspelers… En dan die twee, Edgar Barreto en Lasse Schöne. Prachtig om naar te kijken."

De doelstelling van Cambuur is handhaving in de Eredivisie, maar de ambities kunnen gaandeweg het seizoen mogelijk worden bijgesteld. "We moeten gewoon rustig blijven en bekijken het per wedstrijd. We staan vierde, dat is volgens mij nog nooit gebeurd. We moeten nog tien punten halen, dan gaan we in de polonaise en zien we wel verder."

Reacties

Ajax

gerelateerd