Vormer brengt rust niet terug: "Hij moest de bom ontmantelen"

27 november 2021 – Dennis van Wijk vindt dat Ruud Vormer er te weinig aan doet om de rust te laten wederkeren bij Club Brugge. De 33-jarige middenvelder leeft in onmin met trainer Philippe Clement, die steeds minder speeltijd voor hem inruimt.

Vormer brengt rust niet terug: "Hij moest de bom ontmantelen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Woensdag in de Champions League tegen RB Leipzig (0-5) kwam Vormer zelf helemaal niet aan spelen toe. Een tactische keuze, zo vertelde Clement, maar binnenskamers lijkt het ook te rommelen tussen de twee. "Je hoort en leest dat, wellicht door lekken naar bevriende journalisten. Die mannen moet je als trainer een pak slaag geven. Dat doe je niet: de kleedkamer is heilig", zegt Van Wijk bij Sporza.

De Nederlandse trainer had verwacht dat Vormer na zijn jarenlange succesvolle samenwerking met Clement een statement zou geven. "Oké, dit was de keuze van de trainer en ik wil zo snel mogelijk weer in de ploeg geraken, maar ik sta nog steeds honderd procent achter hem. Dat heeft hij niet gedaan. Dat heeft te maken met winnaarsmentaliteit en het ego van een topsporter, maar ik zou als trainer graag gehad hebben dat je na twee succesvolle jaren uit de wind wordt gezet."

Vormer, aanvoerder van Club Brugge, heeft niet de reactie gegeven die Van Wijk van hem had verwacht. "Je moet in alle omstandigheden loyaal zijn. Misschien is hij dat, maar je moet de geruchtenstroom de kop indrukken. Ze hebben er bij Club allemaal - spelers, staf en directie - baat bij dat het kalm blijft in de kleedkamer. En Vormer moest die bom ontmantelen", besluit de trainer.

UEFA Champions League

gerelateerd