Van der Hoorn terug van nare hoofdblessure: "Dat was wel eng"

27 november 2021, 17:03

FC Utrecht kan zondag tegen Heracles Almelo mogelijk weer beschikken over Mike van der Hoorn. De ervaren verdediger miste de afgelopen wedstrijden door een hersenschudding die letterlijk en figuurlijk hard is aangekomen. Voor hij inderdaad terugkeert in de wedstrijdselectie, wil de verdediger wel zeker weten dat het écht goed zit. 

"Het is echt aan mij of ik me er goed bij voel, of ik vertrouwen heb", vertelde Van der Hoorn aan het Algemeen Dagblad. Hij benadrukte dat hij vooral eerlijk naar zichzelf toe moet zijn, zoals hij ook vorige week besloot het duel tegen SC Cambuur toch te laten schieten. "Ik heb een goede hersenschudding te pakken gehad. Het was een nare knal en ik was even 'weg'. Voor mijn gevoel ben ik heel kort op het veld geweest, maar dat bleek best lang te zijn. Dat was wel een beetje raar. En die slappe benen daarna, dat je niet goed kon lopen, is best wel eng."

Als kopsterke verdediger kreeg Van der Hoorn in het verleden wel vaker te maken met hoofdblessures. "Maar dit was serieuzer. Ik was echt even out." Inmiddels lijkt het erop dat hij het los kan laten. "Het voelt nu wel weer vertrouwd. Als ik bezig ben, denk ik er niet echt meer over na. Je zit snel in je oude ritme. Ik ben de hele week al aardig aan het trainen, maar er zijn wel dagen dat de hoofdpijn af en toe terugkomt. Ik kan nu niet zeggen of dit vandaag of morgen niet het geval is. Ik vul elke keer een lijst in over hoe ik me voel en daar baseren we ons op. Want je moet ervoor waken dat je met hoofdpijn in het veld staat."

Zonder Van der Hoorn verloor Utrecht twee keer op rij, tegen Vitesse en SC Cambuur (twee keer 2-1). "Het is makkelijk om te zeggen dat je wordt gemist als je twee keer verliest, maar we zitten duidelijk in een lastige fase. Vooral in uitwedstrijden. Daar moeten we overheen, elk team heeft dat wel eens. We moeten positief blijven en zorgen dat we zo snel mogelijk uit dit dalletje." Zondag om 14:30 uur gaat Utrecht in eigen stadion op jacht naar de zege tegen Heracles. Of dat met of zonder Van der Hoorn zal zijn, zal op die dag zelf pas blijken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen