Eerste goal Van Dijk en fraaie statistiek oppermachtig Liverpool

27 november 2021, 17:54

Liverpool toonde zich zaterdagmiddag oppermachtig tegen middenmoter Southampton. De ploeg won met 4-0, waarbij Virgil van Dijk zijn eerste doelpunt in meer dan veertien maanden tijd maakte. Spits Diogo Jota maakte er twee, waarmee hij voor een bijzondere statistiek zorgde.

De eerste van die twee treffers volgde al na anderhalve minuut spelen. Via Sadio Mané en Andy Robertson kwam de bal bij de Portugese terecht, die van dichtbij binnentikte. Ook zijn tweede treffer, precies een halfuur later, was een intikker na een schitterende combinatie tussen Mo Salah en Jordan Henderson. Het was een bijzondere goal, want het betekent dat de voorhoede van Liverpool nu de top drie van de Engelse topscorerslijst aanvoert. Salah staat met elf treffers op één, gevolgd door Jota en Mané, die nu allebei op zeven staan. Die tweede plek delen zij overigens ook met Leicester City-spits Jamie Vardy.

Terug naar de wedstrijd, waar kort na de tweede goal ook de derde gemaakt werd. Thiago was doelpuntenmaker, zoals hij dat eerder deze week ook al was in het Champions League-duel tegen FC Porto. Waar het toen ging om een absolute wereldgoal, kwam er dit keer iets meer geluk bij krijgen. De middenvelder speelde eerst zijn verdediger uit met een slimme sleep en schoot vervolgens via het been van een tegenstander binnen. Zo stond de ploeg van Jurgen Klopp al bij rust op een comfortabele 3-0 voorsprong en is de zege geen moment in gevaar geweest.

Na rust werd daar wel nog één doelpunt aan toegevoegd, en wel door Virgil van Dijk. De verdediger schoot raak uit een hoekschop van Trent Alexander-Arnold. Het was zijn eerste treffer van het seizoen (hij scoorde wel één keer namens Oranje), en omdat hij vorig seizoen maandenlang aan de kant stond door een zware knieblessure, dateerde zijn laatste goal alweer van 12 september 2020. Van die droogte is de kopsterke verdediger nu af: hij droeg bij aan de 4-0 zege van Liverpool, waarmee het koploper Chelsea op één punt nadert. The Blues komen overigens wel zelf nog in actie. Zondag spelen zij in eigen huis de topper tegen Manchester United.