Feyenoord presenteert directeur: "Onmogelijk om nee te zeggen"

27 november 2021, 18:10   Bijgewerkt: 27 november 2021, 18:19

Dennis te Kloese is officieel de nieuwe algemeen directeur bij Feyenoord. Hij volgt in De Kuip Mark Koevermans op, die onlangs aankondigde per 1 december afscheid te nemen. De afgelopen dagen werd al gemeld dat hij op korte termijn gepresenteerd zou worden door de club en zaterdagavond was het zover.

"Het was voor mij onmogelijk om nee te zeggen tegen Feyenoord", begon de kersvers directeur op de clubwebsite. "Ik ben trots en vereerd om straks in Rotterdam aan de slag te mogen gaan als de nieuwe algemeen directeur. Ik zie het als een fantastische mogelijkheid en tegelijkertijd als een unieke uitdaging en avontuur voor mij en mijn familie." Te Kloese neemt met zijn nieuwe functie afscheid van het Amerikaanse LA Galaxy. De directeur begint medio januari aan zijn klus in Rotterdam; tot die tijd zal financieel directeur Pieter Smorenburg de honneurs waarnemen.

Te Kloese gaf aan te beseffen dat hem een lastige functie te wachten staat. Bij Feyenoord krijgt hij te maken met het ingewikkelde en omstreden stadiondossier, evenals enorm betrokken en soms té fanatieke supporters. Zo gaf Koevermans bij zijn aftreden nog aan dat intimidaties aan zijn adres de hoofdreden van het besluit waren. Desondanks sprak Te Kloese positief over zijn nieuwe uitdaging. "Feyenoord is een schitterende club met een prachtige geschiedenis en trouwe achterban en met volop mogelijkheden op een mooie toekomst. Natuurlijk weet ik dat er vele uitdagingen liggen. Deze ga ik vol overtuiging en enthousiasme aan door gebruik te maken van mijn langjarige ervaring."

Die ervaring heeft Te Kloese zeker. Sinds december 2018 was hij werkzaam bij LA Galaxy, maar daarvoor maakte hij vooral naam in Mexico. Zo werkte hij jaren voor de nationale voetbalbond, waar hij verschillende functies bekleedde - waaronder die van algemeen directeur. In die rol werkte hij ook bij de Mexicaanse club Deportivo Guadalajara. "Ik volg en ken Dennis al jaren en ben ervan overtuigd dat hij de club met zijn kennis, ervaring en grote internationale netwerk flink vooruit kan helpen", aldus Toon van Bodegom, voorzitter van de Raad van Commissarissen, op de clubwebsite.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen