Xavi kiest voor nieuwe basisdebutant naast Memphis

27 november 2021, 20:09

Zoals verwacht is Xavi bij zijn nieuwe klus niet bang om de jeugd van FC Barcelona de kans te geven. Waar hij in zijn eerste wedstrijd Ilias Akhomach (17) liet debuteren, kiest hij een week later voor een andere jongeling in de voorhoede. De negentienjarige Ez Abde neemt in de voorhoede plaats naast centrumspits Memphis Depay.

De jonge Marokkaan, die voluit Abdessamad Ezzalzouli heet, is een rechtspoot die zowel op de linker- als de rechterflank uit de voeten kan. Interim-trainer Sergi Barjuan liet hem kort debuteren in de eerste wedstrijd na het ontslag van Ronald Koeman en ook Xavi maakte tegen Espanyol al gebruik van de aanvaller. Uiteraard heeft dat mede te maken met de blessures van Ansu Fati, Martin Braithwaite en Sergio Agüero. 

De overige tien namen zijn dezelfde als afgelopen dinsdag in de Champions League tegen Benfica (0-0). Dat betekent uiteraard ook gewoon een basisplaats voor Frenkie de Jong. Hij vormt het middenveld met Sergio Busquets en Nico, terwijl Gavi de voorhoede compleet maakt. Achterin staat Araújo opnieuw als rechtsback opgesteld, om in het centrum plek te maken voor Gerard Piqué en Eric Garcia. Linksback Jordi Alba en doelman Marc-André Ter Stegen maken de basiself compleet. 

Tegen Villarreal zal Barcelona vooral op zoek moeten naar doelpunten, waar in Xavi's eerste twee duels alleen uit een strafschop gescoord werd, overigens door Memphis. Waar de Nederlandse spits aan Catalaanse zijde voor de doelpunten moet zorgen, geldt dat bij Villarreal onder meer voor Arnaut Danjuma. De international begint ook tegen Barcelona weer in de basis. Het duel begint om 21:00 uur. 

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Araújo, Piqué, Garcia, Alba; De Jong, Busquets, Nico; Ez Abde, Memphis, Gavi

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen