Bizar 'coronaduel' gestaakt: drie van de negen spelers vallen uit

27 november 2021 – De wedstrijd tussen Belenenses en Benfica is voortijdig gestopt bij een 0-7 stand. De thuisploeg begon met negen spelers aan de wedstrijd door een corona-uitbraak, maar door blessures vielen nog twee spelers uit. In de tweede helft liet nog een speler weten dat hij niet verder kon. Daarop besloot de scheidsrechter om het duel stil te leggen. Volgens de regels moet een ploeg namelijk uit minstens zeven spelers bestaan.

Bizar 'coronaduel' gestaakt: drie van de negen spelers vallen uit

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Al na een minuut leek een mogelijk voetbalwonder er niet meer in te zetten voor Belenenses. Tot overmaat van ramp stond de ploeg al één minuut achter door een eigen doelpunt van Eduardo Kau. Daardoor was de doelpuntloze stand al na 24 seconden van het scorebord. Binnen het kwartier werd ook al de tweede treffer gemaakt door Benfica. Haris Seferovic ontving de bal in het strafschopgebied en haalde keihard uit in de linkerhoek. Met een vlammend schot van Julian Weigl werd het 0-3. Het ging daarna in sneltreinvaart door, de topclub nam geen gas terug.

Darwin Núñez zorgde voor de vierde, de vijfde en de zevende treffer. Daar tussendoor zorgde Seferovic met een strafschop nog voor zijn tweede doelpunt, de zesde van de ploeg.  Benfica zocht de kleedkamers dus op met een 0-7 voorsprong met nul schoten tegen en een balbezitpercentage van meer dan zeventig procent. De nummer drie van de Portugese competitie nam het vijandelijke doel zelf zeventien keer onder vuur.

Een drama voor Belenenses. Het liet de voorzitter dan ook niet onberoerd. Hij zocht in de pauze de kleedkamer huilend op, terwijl de supporters massaal naar huis gingen. De thuisploeg keerde na de rust terug met zeven spelers, waarna Joâo Monteiro een paar minuten later nog stelde dat hij niet verder kon. Daardoor kon de scheidsrechter niets anders dan de wedstrijd stilleggen.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd