Sjaak Swart mist 'echte leiders' bij Ajax: "Dan waren ze nog beter"

28 november 2021, 11:02

Ajax staat in de Eredivisie bovenaan en doet het in de Champions League uitstekend, maar Sjaak Swart mist leiders bij de ploeg van Erik ten Hag. De oud-voetballer denkt dat de Amsterdammers nog beter kunnen zijn. Momenteel is Dusan Tadic de aanvoerder, maar vroeger waren er meerdere spelers in het team die de rest op sleeptouw nam. Dat is de mening van Mister Ajax.

"Voor de wedstrijd wisten wij wie er sterk waren bij de tegenpartij en wie er uitgeschakeld moesten worden", vertelt de voormalig buitenspeler bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Daarvoor hadden we ene Johan Neeskens, die ging voorop. Net als Wim Suurbier. Zij bepaalden de wedstrijd. Dat mis ik in dit Ajax. Er zitten niet echt leiders in, zoals wij hadden. Dat is jammer, want anders waren ze nog beter."

Desondanks heeft de ploeg in de Eredivisie en in de Eredivisie weinig problemen met verdedigen. De Amsterdammers hebben in de vaderlandse competitie nog maar twee tegendoelpunten, maar wel negen verliespunten. Zondagmiddag staat de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma. Swart zou met vier aanvallers beginnen. "Met Tadic en Haller in de spits. Tegen verdedigende teams is dat prima."

Swart is sowieso niet te spreken over de defensieve tegenstand die Ajax te verduren krijgt in Nederland. De ploeg speelde onlangs gelijk tegen Go Ahead Eagles, dat met elf man in het eigen strafschopgebied stond. "Ik vond het vroeger altijd leuk om tegen ze te spelen, vooral daar met de fanatieke supporters en de mooie sfeer. Maar hoe ze nu spelen, daar moeten ze heel snel mee stoppen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen