Memphis gunt ploeggenoot een goal: "Dan ben ik ook blij"

28 november 2021 – Memphis Depay scoorde zaterdagavond zijn achtste doelpunt in La Liga. Daarmee hielp de aanvaller zijn ploeg naar een overwinning (1-3), al miste hij eerder in de wedstrijd wel een aantal grote kansen. Overigens had hij ook zijn negende van het seizoen kunnen maken. Hij gunde de strafschop in blessuretijd aan zijn ploeggenoot Philippe Coutinho.

Memphis gunt ploeggenoot een goal: "Dan ben ik ook blij"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Hij vroeg mij om de penalty te nemen. Dat mocht, dat is geen enkel probleem. Hij is een geweldige speler en we moeten elkaar helpen. We zijn een team. Hij had het nodig voor zijn zelfvertrouwen. Als hij blij is, ben ik ook blij", vertelt de aanvaller over de strafschop in gesprek met Mundo Deportivo. Kort daarvoor was Memphis zelf al op het scoreformulier verschenen. "Ik was wel blij dat ik eindelijk scoorde. Ik weet dat ik in sommige gevallen beter kan, maar ik ben mentaal sterk en geef nooit op."

Lees ook: Memphis krijgt voordeel van de twijfel: 'Verkleedt zich als Messi'

Het was een welkome overwinning, erkent Memphis. Van de laatste zes uitwedstrijden was dit de eerste overwinning. "Het is moeilijk voor ons buitenshuis, dat maakt deze zege extra belangrijk. Villarreal is een geweldig team, dat hebben ze nu weer laten zien. We zijn een jong team en moeten deze werklust zien vast te houden."

Door zijn eigen doelpunt staat alleen Karim Benzema nog boven de Nederlander op de topscorerslijst van La Liga. Het is het begin van een gouden periode, stelt Memphis. "Als je naar mijn statistieken van de afgelopen jaren kijkt, mag ik niet klagen over mijn goals en assists. Het is mijn eerste seizoen en ik probeer me aan te passen. Het kan alleen maar beter worden."

LaLiga

gerelateerd