Ten Hag voert druk op Danilo op: "Deze kans móét hij grijpen"

28 november 2021 – Ajax-aanvaller Danilo moest het dit seizoen tot nu toe doen met slechts vijf invalbeurten. Nu Sébastien Haller ziek is, mag de Braziliaan eindelijk een keer in de basis starten bij Ajax. Tegen Sparta krijgt hij vanaf het begin de kans in de punt van de aanval. Trainer Erik ten Hag legt uit waarom het zo lang heeft geduurd en dat hij nú zijn kans moet grijpen.

Ten Hag voert druk op Danilo op: "Deze kans móét hij grijpen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Voorafgaand aan de wedstrijd verklaart Ten Hag voor de camera van ESPN waarom Danilo in de basis staat. "Ik denk dat het logisch is, hij is een spits. Hij heeft er lang op moeten wachten. In het begin moest ik natuurlijk Sebas (Haller, red.) steunen, hij kreeg nogal wat te verduren, ook van veel analisten. Ik denk dat het heel duidelijk is hoe goed hij is, maar daardoor heeft Danilo eigenlijk nog geen kans gehad. Dit is zijn kans en die móét hij pakken."

Afgelopen woensdag stond Haller ook al niet in de basis, toen werd hij vervangen door Mohamed Daramy en schoof Dusan Tadic door naar de spits. Nu kiest Ten Hag dus voor Danilo. "Ik verwacht dat we veel op de helft van de tegenstander zullen spelen en veel in de zestien zullen komen. Dat is de kwaliteit van Danilo. Eigenlijk is hij onze beste afmaker in 'de box'. Dus ik ben heel benieuwd."

Lees ook: Martínez blijft langer bij Ajax, Danilo en Mazraoui nog in gesprek

Danilo werd vorig seizoen door Ajax nog uitgeleend aan FC Twente, waar de Braziliaan een uitstekend seizoen speelde. Voornamelijk in de eerste seizoenshelft was hij op schot en uiteindelijk vond hij zeventien keer het net in de Eredivisie. Dit seizoen maakt hij voornamelijk minuten bij Jong Ajax. In de Keuken Kampioen Divisie staat hij op vijf goals en drie assists na zes wedstrijden.

Reacties

Ajax

gerelateerd