Commotie rondom berucht coronaduel: "Zijn gewoon gedwongen"

28 november 2021 – Het duel tussen Belenenses SAD en Benfica houdt de gemoederen in Portugal flink bezig. Door een corona uitbraak bij de thuisploeg, kreeg het maar negen spelers op de been, waaronder twee doelmannen, maar toch moest Belenenses de wedstrijd gewoon spelen van de bond. Bij een 0-7 achterstand werd het duel gestaakt, omdat de thuisploeg ook nog eens drie spelers zag uitvallen.

Commotie rondom berucht coronaduel: "Zijn gewoon gedwongen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bij het Portugese medium A Bola is te lezen dat de thuisploeg geen verzoek heeft ingediend om de wedstrijd uit te stellen, iets wat voorzitter Rui Pedro Soares echter hartgrondig tegenspreekt. Hij heeft naar eigen zeggen namelijk telefonisch contact gehad met de bond, maar hem is verteld dat Belenenses gewoon moest spelen. "Anders zouden we puntenaftrek krijgen."

"We hadden namelijk gewoon acht fitte spelers en moesten dus spelen. Volgens de regels kon dat inderdaad, maar dit heeft niets meer met voetbal te maken." Toch is de voorzitter enorm trots op wat zijn spelers hebben laten zien. "Ik ben al bijna vijftig jaar betrokken bij het voetbal, maar heb nog nooit een ploeg met zo'n overgave zien spelen."

Lees ook: Bizar 'coronaduel' gestaakt: drie van de negen spelers vallen uit

Ondanks de gemakkelijke avond, was ook Benfica totaal niet te spreken over het feit dat het duel toch gespeeld moest worden. Voorzitter Rui Costa deelde zijn ongenoegen. "Dit is een duistere dag voor het Portugese voetbal. We zijn gewoon gedwongen om het duel toch te spelen en dit gaat ten koste van de geloofwaardigheid van de hele competitie. Zo worden we nooit meer serieus genomen."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd