Lang doet Van den Brom pijn en snoert men de mond met gebaar

28 november 2021 – De dagen van John van den Brom bij Racing Genk lijken onderhand geteld. Hij boekte slechts drie zeges uit de laatste dertien wedstrijden en verloor zondagmiddag met 2-3 van Club Brugge. Lange tijd leek het erop dat zijn ploeg eindelijk weer eens kon juichen, maar ruim tien minuten voor tijd schoot uitgerekend Noa Lang de glimlach van zijn gezicht. Uiteindelijk maakte Club Brugge ook nog de winnende treffer.

Lang doet Van den Brom pijn en snoert men de mond met gebaar

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Genk heeft de hele maand november nog geen wedstrijd weten te winnen, terwijl de ploeg wel de ambitie heeft om bovenin mee te doen. Nadat Hans Vanaken Brugge al na een ruim halfuur op voorsprong had gezet, wist Genk die achterstand toch knap om te buigen. De Slowaakse middenvelder Patrik Hrosovsky zorgde daar hoogstpersoonlijk voor, nadat Brugge-speler Ignace van der Brempt voor rust rood pakte.

Met twee treffers, waaronder één verwoestende uithaal van meer dan 110 kilometer per uur, zette hij Van den Brom op voorsprong. Dat kon het lang vasthouden, tot minuut 78, waarin Lang toesloeg op aangeven van Charles De Ketelaere. De Nederlander legde bij het juichen vervolgens zijn vinger op de mond om zo zijn criticasters de mond te snoeren. Enkele minuten later gaf Genk het nog helemaal uit handen, nadat Federico Ricca, na een assist van invaller Ruud Vormer, de winnende maakte.

Bas Dost viel in de blessuretijd nog in, maar zijn ploeg had hem ook niet meer nodig. Zo staat Brugge nu nog maar vier punten achter koploper Union St. Gilloise, terwijl Van den Brom nog een extra zetje richting de uitgang kreeg. Hij staat momenteel op de tiende plek en moet serieus vrezen voor zijn baan. Plek acht geeft recht op deelname aan de play-offs voor de Conference League. De eerste vier spelen om het kampioenschap.

Eredivisie

gerelateerd