Excelsior
1 – 1
ADO Den Haag

Tadic keihard over kunstgras en eist actie van KNVB

28 november 2021 – Dusan Tadic is helemaal klaar met het spelen op kunstgras. De aanvoerder van de Amsterdammers boekte op bezoek bij Sparta weliswaar een 0-1 overwinning, maar eenvoudig ging het allesbehalve bij de regerend landskampioen. Dat had volgens Tadic voor een groot deel te maken met de ondergrond waarop werd gespeeld in Rotterdam.

Tadic keihard over kunstgras en eist actie van KNVB

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Een aantal jaar geelden won het spelen op kunstgras aan populariteit, steeds meer clubs ruilden de natuurmat in voor de nepsprieten. De laatste jaren zijn echter steeds meer clubs teruggekeerd op echt gras. In de Eredivisie is dat alleen bij Sparta en Heracles nog niet het geval. Sparta is overigens wel van plan om de rubberen korrels uit het stadion te weren.

Tadic gaf voor de camera van ESPN aan geen leuke middag te hebben beleefd in Rotterdam-West. "Het is gewoon echt niet leuk om op kunstgras te spelen. Echt iedereen wordt gewoon vijftig procent slechter op dit veld, zowel onze spelers als die van Sparta."

Tadic is er klaar mee. "Als de Eredivisie een serieuze competitie wil zijn, moet al het kunstgras eruit. Dit kan toch niet? De Nederlandse clubs doen het goed in Europa, dus iedereen moet gewoon op normaal gras spelen."

Reacties

Ajax

gerelateerd