PSV zet bizarre reeks in Heerenveen voort: Ajax grote winnaar

28 november 2021 – PSV is er zondagavond niet in geslaagd om te te profiteren van het puntenverlies van Feyenoord. De Eindhovenaren moesten op bezoek bij sc Heerenveen genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Carlos Vinícius opende al vroeg de score tegen een tandeloos sc Heerenveen, dat in de tweede helft alsnog op gelijke hoogte kwam. Ajax mag zich zodoende de grote winnaar van het weekend noemen.

PSV zet bizarre reeks in Heerenveen voort: Ajax grote winnaar

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Vlak voor je eigen wedstrijd horen dat een concurrent punten heeft verspeeld, is natuurlijk altijd lekker. Feyenoord kwam eerder op de zondag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente, waardoor PSV met extra motivatie aan het uitduel met sc Heerenveen begon. Een meevaller voor de Eindhovenaren, die op 18 december 2011 voor het laatst een competitiewedstrijd wisten te winnen in het Abe Lenstra Stadion. Ze meldden zich desondanks vol goede moed in Friesland, zeker na de 2-0 overwinning op Sturm Graz. Daarmee verzekerde PSV zich van Europese overwintering.

Roger Schmidt zag dan ook geen reden om te sleutelen aan zijn basiself. Bruma had dus opnieuw een basisplaats. Waar een lange tijd veel twijfels bestonden rond de Portugese miljoenenaankoop, is hij dit seizoen al meerdere keren belangrijk geweest voor PSV. Ook in Heerenveen liet hij zich meteen gelden. Met een prachtig balletje achter zijn standbeen langs zette hij Carlos Vinícius voor het eerst aan het werk. De Braziliaan kreeg de bal echter niet tussen de palen. Een paar minuten later was dat wel het geval en deed hij dat zelfs doeltreffend. Gek was het niet dat Bruma daarbij betrokken was. Hij verlengde een leep balletje van Ritsu Doan, waarmee hij Vinícius een niet te missen kans bood: 0-1.

SC Heerenveen een angstgegner van PSV? Op papier misschien wel, maar in de realiteit kwam daar in eerste instantie niets van terecht. Het was PSV, PSV en nog eens PSV in de eerste helft. Sc Heerenveen kwam er niet aan te pas, waar gezien de recente ontmoetingen niet echt rekening mee werd gehouden. Maar de Friezen beleven een erg wisselvallig seizoen. Vooral in aanvallend opzicht wil het nog niet echt vlotten. Zo vond Henk Veerman op 26 september voor het laatst het net. De spits was in de eerste helft ook onzichtbaar. Het enige Friese gevaar kwam van Rami Kaib, wiens schot rakelings naast ging. Aan de andere kant combineerde PSV zich bij vlagen erg soepel door de Friese defensie. Tot meer goals in de eerste helft leidde dat echter niet.

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen hoopte met de komst van Rami Al Hajj na rust aanvallend wat meer te kunnen uitrichten, maar dat viel bijzonder tegen. Er ging het nodige mis bij de thuisploeg. Zelfs simpele breedtepasses belandden in de voeten van een tegenstander. En daar zal Janssen van balen, zeker omdat PSV in de tweede helft lang niet meer zo goed voetbalde als in het eerste bedrijf. Veel mogelijkheden vielen er dan ook niet te noteren na rust. Henk Veerman kreeg een kans om Joël Drommel te testen na een goede voorzet van Kaib, maar hij vond de rug van André Ramalho. De volgende Friese mogelijkheid vloog er echter wel in.

Weliswaar uit het niets, maar door het weinig overtuigende optreden van PSV in de tweede helft viel de gelijkmaker niet uit te sluiten. En die kwam er dus. Een scherpe vrije trap van Joey Veerman kon niet goed worden verwerkt door Drommel, waarvan Al Hajj kon profiteren. PSV moest opnieuw beginnen en was via Bruma dicht bij een nieuwe voorsprong. De Portugees vond echter de buitenkant van de paal. Dat was eigenlijk de enige serieuze doelpoging van de Eindhovenaren in de tweede helft. Daar kwam in de slotfase geen verandering meer in.

Zo slaagde PSV er dus niet in om écht te profiteren van het puntenverlies van Feyenoord en bleek SC Heerenveen toch weer de angstgegner die het al jaren is. Ajax gaat door het gelijke spel van PSV alleen aan kop. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twee punten in het voordeel van de Amsterdammers.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Heerenveen: Xavier Mous 6.5, Milan van Ewijk 6.5, Sven van Beek 6, Nick Bakker 6, Rami Kaib 6, Nicolas Madsen 5 (68. Ibrahim Dresevic 6), Rodney Kongolo 5 (46. Rami Al Hajj 6.5), Joey Veerman 6, Filip Stevanovic 6 (85. Benjamin Nygren -), Henk Veerman 5.5, Tibor Halilovic 6

PSV: Joël Drommel 5.5, Philip Mwene 6, Andre Ramalho 6, Olivier Boscagli 6, Mauro Jr. 5.5 (75. Armando Obispo -), Ibrahim Sangaré 6, Eric Gutiérrez 6, Mario Götze 6, Bruma 6.5, Ritsu Doan 6.5 (68. Marco van Ginkel 6), Carlos Vinícius 6 (68. Yorbe Vertessen 5)

Man of the match: Bruma

Reacties

PSV

gerelateerd