PSV zet bizarre reeks in Heerenveen voort: Ajax grote winnaar

28 november 2021, 18:43   Bijgewerkt: 28 november 2021, 18:51

PSV is er zondagavond niet in geslaagd om te te profiteren van het puntenverlies van Feyenoord. De Eindhovenaren moesten op bezoek bij sc Heerenveen genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Carlos Vinícius opende al vroeg de score tegen een tandeloos sc Heerenveen, dat in de tweede helft alsnog op gelijke hoogte kwam. Ajax mag zich zodoende de grote winnaar van het weekend noemen.

Vlak voor je eigen wedstrijd horen dat een concurrent punten heeft verspeeld, is natuurlijk altijd lekker. Feyenoord kwam eerder op de zondag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente, waardoor PSV met extra motivatie aan het uitduel met sc Heerenveen begon. Een meevaller voor de Eindhovenaren, die op 18 december 2011 voor het laatst een competitiewedstrijd wisten te winnen in het Abe Lenstra Stadion. Ze meldden zich desondanks vol goede moed in Friesland, zeker na de 2-0 overwinning op Sturm Graz. Daarmee verzekerde PSV zich van Europese overwintering.

SC Heerenveen een angstgegner van PSV? Op papier misschien wel, maar in de realiteit kwam daar in eerste instantie niets van terecht. Het was PSV, PSV en nog eens PSV in de eerste helft. Sc Heerenveen kwam er niet aan te pas, waar gezien de recente ontmoetingen niet echt rekening mee werd gehouden. Maar de Friezen beleven een erg wisselvallig seizoen. Vooral in aanvallend opzicht wil het nog niet echt vlotten. Zo vond Henk Veerman op 26 september voor het laatst het net. De spits was in de eerste helft ook onzichtbaar. Het enige Friese gevaar kwam van Rami Kaib, wiens schot rakelings naast ging. Aan de andere kant combineerde PSV zich bij vlagen erg soepel door de Friese defensie. Tot meer goals in de eerste helft leidde dat echter niet.

Weliswaar uit het niets, maar door het weinig overtuigende optreden van PSV in de tweede helft viel de gelijkmaker niet uit te sluiten. En die kwam er dus. Een scherpe vrije trap van Joey Veerman kon niet goed worden verwerkt door Drommel, waarvan Al Hajj kon profiteren. PSV moest opnieuw beginnen en was via Bruma dicht bij een nieuwe voorsprong. De Portugees vond echter de buitenkant van de paal. Dat was eigenlijk de enige serieuze doelpoging van de Eindhovenaren in de tweede helft. Daar kwam in de slotfase geen verandering meer in.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Heerenveen: Xavier Mous 6.5, Milan van Ewijk 6.5, Sven van Beek 6, Nick Bakker 6, Rami Kaib 6, Nicolas Madsen 5 (68. Ibrahim Dresevic 6), Rodney Kongolo 5 (46. Rami Al Hajj 6.5), Joey Veerman 6, Filip Stevanovic 6 (85. Benjamin Nygren -), Henk Veerman 5.5, Tibor Halilovic 6

PSV: Joël Drommel 5.5, Philip Mwene 6, Andre Ramalho 6, Olivier Boscagli 6, Mauro Jr. 5.5 (75. Armando Obispo -), Ibrahim Sangaré 6, Eric Gutiérrez 6, Mario Götze 6, Bruma 6.5, Ritsu Doan 6.5 (68. Marco van Ginkel 6), Carlos Vinícius 6 (68. Yorbe Vertessen 5)

Man of the match: Bruma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen