Jorginho maakt gigafout goed: remise in topper

28 november 2021, 19:23

Chelsea en Manchester United hebben elkaar in een boeiende topper in evenwicht gehouden. De Londenaren deden daarmee slechte zaken in strijd om behoud van de koppositie, maar Chelsea is nog wel altijd koploper. Manchester United, waar Donny van de Beek nog zijn opwachting maakte als middenvelder, kon opnieuw de weg omhoog niet inzetten.

Chelsea is nog wel altijd de lijstaanvoerder in de Premier League, maar zag na vandaag Manchester City iets dichterbij komen. De ploeg van Pep Guardiola versloeg West Ham United met 2-0, waardoor het verschil tussen de nummers een en twee één punt is geworden. Manchester United blijft ook onder Michael Carrick teleurstellen. De Mancunians bezetten de teleurstellende achtste plaats.

Even dacht Jorginho de grote schlemiel te worden van de avond. De Italiaanse spelmaker maakte na vijftig minuten spelen een gigantische fout. Hij faalde erin een hoge bal te controleren en zag daardoor Jadon Sancho oog in oog met doelman Edouard Mendy komen. De jonge Engelsman faalde niet en opende de score, maar Jorginho maakte zijn fout goed. Na een overtreding op Thiago Silva wees de scheidsrechter naar de penaltystip, een buitenkansje dat werd benut door de specialist. In de absolute slotfase kreeg Antonio Rüdiger nog een gigantische kans op de 2-1, maar zijn volley ging hard en hoog over.

Bij Chelsea kreeg Hakim Ziyech opnieuw een basisplaats. Hij probeerde het in de slotfase nog van afstand, maar zijn schot was een eenvoudige prooi voor doelman David De Gea. Donny van de Beek zat op de bank bij Manchester United. De voormalig Ajacied kwam in de 88ste minuut binnen de lijnen, maar kon geen treffer meer forceren. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen