Zege Atlético ondanks bizarre blunder Oblak; Karsdorp wint

28 november 2021, 20:23

Atlético Madrid heeft de druk bij aartsrivaal Real Madrid gelegd. De Rojiblancos boekten een overtuigende 0-3 overwinning op laagvlieger Cádiz, dat pas na rust boog. Atlético won met 1-4 en verkleinde de achterstand op koploper Real Madrid naar één punt.

Atlético combineerde bij vlagen fraai door de defensie van Cádiz heen. Het was na rust Thomas Lemar die de score met een kopbal opende, terwijl even later Antoine Griezmann van dichtbij raak schoot. Het slotstuk kwam van de voet van Angel Correa. De Argentijnse aanvaller vormde het eindstation van een vlotlopende aanval, waarmee hij de eindstand op 0-3 dacht te bepalen. Dat was echter buiten een opmerkelijke blunder van Jan Oblak gerekend. De doelman schatte een van richting veranderde voorzet volledig verkeerd in.

In de slotfase maakte Matheus Cunha er nog 1-4 van. Atlético heeft na veertien speelronden 29 punten verzameld, eentje minder dan koploper Real Madrid. De Koninklijke kan het gat echter zondagavond alweer op vier punten brengen. Real ontvangt in Santiago Bernabéu subtopper Sevilla.

AS Roma - Torino: 1-0

AS Roma blijft jagen op een plek in de top vier van de Serie A. De ploeg van José Mourinho boekte zondag een zakelijke overwinning op Torino. De Romeinen, waar Rick Karsdorp zoals gewoonlijk basisspeler was, wonnen met 1-0 dankzij een treffer van Tammy Abraham. AS Roma bleef daardoor de nummer vijf van Italië. Het gat met nummer vier Atalanta bedraagt vier punten.