Van Basten laat Messi en Ronaldo buiten favorieten Ballon d'Or

28 november 2021, 21:44

France Football maakt maandagavond bekend wie de beste voetballer van het jaar is geworden. Dertig spelers behoren tot de laatste shortlist van het tijdschrift, waaronder recordwinnaar Lionel Messi en superster Cristiano Ronaldo. Het duo domineert de strijd om de Ballon d'Or al jaren, maar is in de ogen van Marco van Basten geen favoriet.

De voormalig topaanvaller geeft bij Rondo aan waar de winnaar aan moet voldoen. "Je moet grote trofeeën hebben gewonnen en zelf ook een heel goed seizoen hebben gedraaid. Individueel, maar dus ook voor de club iets bekend hebben. In mijn ogen heeft Mohamed Salah een geweldig jaar gedraaid, alleen heeft hij met Liverpool helaas niets kunnen winnen."

Volgens veel voetbalvolgers is ook Jorginho een van de favorieten, maar de Italiaan verdient het volgens Van Basten niet. "Hij is niet dominant en niet goed genoeg. Dan geniet ik meer van de heerlijkheid van Salah, Robert Lewandowski of Romelu Lukaku. Ik hoef gelukkig niet te kiezen, maar ik zou voor een van die drie spelers gaan."

Van Basten won de prijs zelf driemaal: na de gewonnen EK-finale in 1988, maar ook in 1989 en 1992. Lionel Messi won de prijs zes keer en is volgens diverse geruchten ook de winnaar van 2021.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen