Eredivisie beleeft pijnlijk dieptepunt in dertig jaar tijd

28 november 2021 – Het was een avond om snel te vergeten voor de liefhebbers van het Eredivisie-voetbal. Feyenoord en FC Twente bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel, net als Vitesse en AZ. Ook op de overige velden werd het doel nauwelijks gevonden.

Eredivisie beleeft pijnlijk dieptepunt in dertig jaar tijd

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De Eredivisie beleefde daarmee een dieptepunt deze eeuw. Nog nooit werd sinds de eeuwwisseling een Eredivisie-speeldag met minstens vijf wedstrijden afgesloten met slechts vier goals, zo berekende Gracenote. Naast de doelpuntloze gelijke spelen in Enschede en Arnhem was er ook geen spektakel in de andere stadions. Zo won Ajax slechts met 0-1 bij Sparta en versloeg FC Utrecht in extremis Heracles met diezelfde cijfers.

De meest doelpuntrijke wedstrijd van de zondag werd afgewerkt in Friesland. SC Heerenveen en PSV hielden elkaar met een 1-1 gelijkspel in evenwicht. In totaal werd er dus maar vier keer gescoord. Voor een nóg minder productieve speeldag in de Eredivisie moeten we terug naar februari 1992. Destijds werd in vijf wedstrijden slechts drie keer gescoord.

Alleen FC Groningen zorgde dit weekend écht voor vermaak. De ploeg van Danny Buijs boekte een klinkende 1-4 overwinning op Fortuna Sittard. PEC Zwolle en RKC speelden met 0-0 gelijk, Go Ahead won met 0-1 bij Willem II. Vrijdagavond boekte SC Cambuur nog een 2-3 zege.

Eredivisie

gerelateerd