Mertens en Real maken oersaaie Eredivisie-dag goed

29 november 2021, 00:30   Bijgewerkt: 28 november 2021, 23:48

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 28 november.

Voetbalshow Napoli dankzij wereldgoals 'Diego Armando Mertens'

Napoli heeft op indrukwekkende wijze afgerekend met Lazio. De koploper van Italië wervelde vooral de eerste helft en boekte een klinkende 4-0 overwinning op de Romeinse bezoekers. Grote man aan de kant van de Napolitanen was Dries Mertens, die in één klap op drie competitietreffers kwam. Door de zege staat Napoli weer alleen aan kop in de Serie A.

Real Madrid na cadeautje en prachtgoal langs concurrent

Real Madrid heeft enorm belangrijke punten om de Spaanse landstitel. De Koninklijke had het grote delen van de wedstrijd tegen Sevilla enorm lastig, maar trok het spel na rust naar zich toe. Met een prachtige treffer schoot Vinicius Junior zijn ploeg naar een 2-1 overwinning. De gelijkmaker van de schoen van Karim Benzema was namelijk een cadeautje van de doelman.

Eredivisie beleeft pijnlijk dieptepunt in dertig jaar tijd

Het was een avond om snel te vergeten voor de liefhebbers van het Eredivisie-voetbal. Feyenoord en FC Twente bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel, net als Vitesse en AZ. Ook op de overige velden werd het doel nauwelijks gevonden.

Luuk de Jong naar Ajax? "Als je te veel geld hebt..."

Ajax wil zich komende winter versterken met een pinchhitter en heeft al diverse namen op het oog. Onder meer de naam van Luuk de Jong valt de laatste weken regelmatig in Amsterdam. De boomlange aanvaller vertolkt momenteel een bijrol bij FC Barcelona en zou bij Ajax een belangrijkere rol kunnen spelen. Niet iedereen is echter fan van dat gerucht.