BBC roept Miedema uit tot beste voetbalster van 2021

29 november 2021 – Vivianne Miedema is door de BBC uitgeroepen tot Speelster van het Jaar 2021. De 25-jarige aanvalster van Arsenal troeft daarmee Sam Kerr (Chelsea), Ashley Lawrence (Paris Saint-Germain), Alexia Putellas en Caroline Graham Hansen (beiden FC Barcelona) af. Vorig jaar eindigde Miedema in de door de Britse publieke omroep georganiseerde verkiezing als tweede.

BBC roept Miedema uit tot beste voetbalster van 2021

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Het komt een beetje onverwacht, om eerlijk te zijn", aldus Miedema in een eerste reactie. "Ik heb het op persoonlijk vlak heel goed gedaan op de Olympische Spelen (tien doelpunten in vier wedstrijden, red.) en dat is veel mensen opgevallen. Dat is zeker een hoogtepunt voor mij geweest. Die vorm heb ik bij Arsenal kunnen doorzetten. De andere genomineerden zijn allemaal echt goede speelsters, die succesvol zijn geweest op club- en internationaal niveau. Ik ben dus echt vereerd dat ik de prijs heb gewonnen."

Miedema heeft zich ook in 2021 bewezen als doelpuntenmachine. Ze werd all-time topscorer van de Women's Super League, topscorer van de Olympische Spelen en scoorde er ook op los in de Champions League. Het zou zomaar kunnen dat Miedema later vandaag nog een trofee aan haar prijzenkast kan toevoegen. Zij is namelijk één van de twintig genomineerden voor de Ballon d'Or Féminin. Lieke Martens maakt ook kans op de prijs.

Bij de mannen wordt de winnaar van de Ballon d'Or vanavond ook bekendgemaakt. Het heeft er alle schijn van dat de prestigieuze prijs naar Robert Lewandowski of Lionel Messi gaat. De Argentijnse aanvaller van Paris Saint-Germain won de gouden bal al zes keer.

Eredivisie

gerelateerd