Titelrace thema bij Feyenoord: "Als je er zo goed voor staat..."

29 november 2021 – De titelrace is een thema bij Feyenoord, zo geven Arne Slot en Guus Til toe. De Rotterdammers slaagden er zondag niet in om de uitwedstrijd tegen FC Twente in winst om te zetten (0-0), waardoor er een streep kan door het plan om deze week de koppositie te grijpen.

Titelrace thema bij Feyenoord: "Als je er zo goed voor staat..."

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Feyenoord was tot afgelopen weekend de ploeg met de minste verliespunten. Als de Rotterdamse club zondag Twente had verslagen en woensdag had gewonnen van Heracles Almelo, dan was de koppositie een feit geweest. "Of die koppositie een thema was in de groep? Nou, een thema, het was toch gewoon een feit? We waren virtueel koploper in de Eredivisie", aldus Til tegen het Algemeen Dagblad.

Dat er in De Kuip wordt gesproken over de koppositie, vindt Slot niet vreemd. "Het zou heel gek zijn als dat niet zou spelen. Als je er zo goed voor staat en je concurreert met Ajax en PSV die bijna al hun wedstrijden winnen, dan moet je zelf ook winnen. En dan is 0-0 teleurstellend, zeker als je naar het verloop van deze wedstrijd kijkt", baalt de trainer flink van de doelpuntloze remise.

Feyenoord kreeg tegen Twente met name in de tweede helft een aantal aardige kansen om met de volle buit huiswaarts te keren, maar Lars Unnerstall bleek telkens een sta-in-de-weg. "Dat we hier niet winnen is onze eigen schuld en heeft te maken met Unnerstall. En ook met het feit dat wij uit dertien corners niet eenmaal tot een doelpoging kwamen", ziet Slot nog wel ruimte voor verbetering.

Feyenoord

gerelateerd