Spelers Belenenses blijken besmet met omikron-variant

29 november 2021 – De soap rond de wedstrijd tussen Belenenses en Benfica heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. Liefst dertien spelers van de thuisclub blijken besmet met de omikron-variant van het coronavirus.

Spelers Belenenses blijken besmet met omikron-variant

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Belenenses begon zaterdag met slechts negen spelers aan de wedstrijd tegen Benfica. Door een coronagolf was de selectie van de degradatiekandidaat flink uitgedund. Halverwege het duel prijkte een 0-7 stand op het scorebord. Eduardo Kau had met een eigen doelpunt de ban gebroken, waarna Darwin Núñez (3x), Haris Seferovic (2x) en Julian Weigl namens Benfica de score opvoerden.

In de tweede helft werd de wedstrijd gestaakt. Belenenses kwam na rust met zeven spelers het veld op en toen de club nog een speler kwijtraakte met een blessure, kon scheidsrechter Joâo Monteiro niet anders dan het duel stil te leggen. In Portugal wordt schande gesproken over de 'coronawedstrijd'. Belenenses en Benfica beweren dat zij gedwongen zijn om de wedstrijd te spelen.

Voor Benfica werd het duel met Belenenses een walk-over, maar ook bij de Portugese topclub is men absoluut niet te spreken over de gang van zaken. "Dit is een duistere dag voor het Portugese voetbal. We zijn gewoon gedwongen om het duel toch te spelen en dit gaat ten koste van de geloofwaardigheid van de hele competitie. Zo worden we nooit meer serieus genomen", aldus voorzitter Rui Costa.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd