Wie wint de Ballon d'Or? Dit zijn de genomineerden en favorieten

29 november 2021, 12:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

France Football maakt vanavond de winnaar van de de Ballon d'Or 2021 bekend. Wie gaat er met de prijs voor beste voetballer van het jaar vandoor? Een overzicht van de genomineerden en favorieten.

Ruim een maand geleden maakte France Football, de organisator van de Ballon d'Or, de dertig genomineerden bekend. Uiteraard hebben Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, die sinds 2008 de prijs slechts eenmaal niet wonnen, de lijst gehaald. Er zijn geen Nederlanders die kans maken op de Gouden Bal.

Messi en Robert Lewandowski zijn de grote favorieten om de prijs te winnen. De Argentijnse speler van Paris Saint-Germain won de Ballon d'Or al zes keer. Met de Argentijnse nationale ploeg legde hij dit jaar beslag op de Copa América. Lewandowski scoorde (ook) dit jaar aan de lopende band en schreef vorig seizoen geschiedenis door liefst 41 keer te scoren in de Bundesliga. In de huidige jaargang staat hij op 25 doelpunten in twintig clubwedstrijden.

Naar verwachting zullen ook Jorginho (Chelsea), Mohamed Salah (Liverpool), Karim Benzema (Real Madrid), Ronaldo (Manchester United), N'Golo Kanté (Chelsea) en Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) bij de verkiezing vrij hoog eindigen, maar de bookmakers gaan ervan uit dat zij de Ballon d'Or niet zullen winnen.

De dertig genomineerden

César Azpiliqueta

Nicolò Barella

Karim Benzema

Leonardo Bonucci

Kevin De Bruyne

Giorgio Chiellini

Cristiano Ronaldo

Ruben Dias

Gianluigi Donnarumma

Bruno Fernandes

Phil Foden

Erling Haaland

Jorginho

N'Golo Kanté

Simon Kjaer

Robert Lewandowski

Romelu Lukaku

Riyad Mahrez

Kylian Mbappé

Lionel Messi

Luka Modric

Mason Mount

Gerard Moreno

Lautaro Martínez

Neymar

Pedri

Mohamed Salah

Raheem Sterling

Luís Suarez

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen