Man United stelt Rangnick aan als opvolger Solskjaer

29 november 2021 – Manchester United heeft de komst van Ralf Rangnick wereldkundig gemaakt. De Engelse topclub meldt maandag via de officiële kanalen dat de 63-jarige trainer een contract tot het einde van het seizoen heeft getekend. Rangnick is op Old Trafford de opvolger van Ole Gunnar Solskjaer, die ruim een week geleden werd ontslagen.

Man United stelt Rangnick aan als opvolger Solskjaer

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De aanstelling van Rangnick komt niet als een grote verrassing. Engelse media wisten vorige week al te melden dat de Duitse trainer het stokje van Solskjaer zou overnemen. Rangnick, die overkomt van Lokomotiv Moskou, blijft ook na de interim-klus aan Manchester United verbonden. Na dit seizoen treedt hij in dienst als adviseur.

"Ralf is een van de meest gerespecteerde trainers en vernieuwers in het Europese voetbal. Hij was onze nummer één kandidaat voor het interimschap. Hij brengt bijna vier decennia aan ervaring met zich mee. Iedereen binnen de club kijkt ernaar uit om dit seizoen met hem samen te werken", reageert sportief directeur John Murtough.

Rangnick kan niet wachten om aan zijn nieuwe klus te beginnen. "Ik ben erop gefocust om er een succesvol seizoen van te maken. De ploeg zit vol talent en heeft een goede balans tussen jeugd en ervaring. Al mijn inspanningen voor de komende zes maanden zullen erop gericht zijn deze spelers te helpen hun potentieel te benutten, zowel individueel als - nog belangrijker - in teamverband."

Omdat het werkvisum van Rangnick nog niet rond is, zal Michael Carrick voorlopig nog voor de groep staan. De voormalig middenvelder nam tegen Villarreal (0-2 winst) en Chelsea (1-1) de honneurs ook al waar. Donny van de Beek kreeg in beide wedstrijden speeltijd.

Premier League

gerelateerd