"Kunstgras geeft Eredivisie imago van een Mickey Mouse-League"

29 november 2021, 15:46

Valentijn Driessen heeft zijn afkeer uitgesproken over kunstgras in de Eredivisie. De chef voetbal van De Telegraaf vindt dat het neppe gras de Nederlandse competitie het imago van een 'Mickey Mouse-League' geeft. Afgelopen weekend uitten Dusan Tadic en Erik ten Hag na afloop van het duel tussen Sparta Rotterdam en Ajax (0-1) hun onvrede uit over het plastic veld.

"Het is gewoon echt niet leuk om op kunstgras te spelen. Echt iedereen wordt gewoon vijftig procent slechter op dit veld, zowel onze spelers als die van Sparta. Als de Eredivisie een serieuze competitie wil zijn, moet al het kunstgras eruit. Dit kan toch niet? De Nederlandse clubs doen het goed in Europa, dus iedereen moet gewoon op normaal gras spelen", zei Tadic voor de camera van ESPN. Ten Hag was het met hem eens. "Het hoort niet in onze competitie, het is megaslecht voor de uitstraling van de Eredivisie."

Driessen kan zich vinden in de kritiek van het Ajax-duo. "Ik vind dat ze gelijk hebben. Het is goed dat ze het lostrokken van de wedstrijd, ze wilden geen excuses aandragen. Ze gaven allebei aan dat kunstgras eigenlijk verleden tijd moet zijn in de Eredivisie. Het geeft de Eredivisie het imago van een Mickey Mouse-League. Op het hoogste niveau moet je gewoon op gras spelen", aldus Driessen in een video-item van De Telegraaf.

Volgens de chef voetbal van de krant moeten clubs van elkaar eisen om op gras over te stappen. "Maar dat is heel moeilijk. Heracles wil sowieso niet mee. Sparta denkt eraan om op gras over te gaan. In januari volgt daar waarschijnlijk een besluit over. De clubs die willen overstappen, worden geholpen met een behoorlijke subsidie. Ik geloof dat het om een bedrag tot zo'n 350.000 euro gaat. Dus er staat eigenlijk heel weinig in de weg om over te stappen van kunstgras naar gewoon gras."

De trainingsaccommodatie is wel een probleem, stelt Driessen. "Want ze trainen vaak op de kunstgrasvelden. Op het moment dat je overstapt, moet je ergens een grasaccommodatie vinden. Dat kost natuurlijk geld. Ik begrijp dat dat een rib uit je lijf kan zijn, maar wil je professioneel voetbal op een volwassen manier beoefenen, dan moet het niet zo zijn dat Eredivisie-wedstijden op kunstgras gespeeld worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen