Pijnlijk nieuws bevestigd: Neymar dit jaar niet meer in actie

29 november 2021, 16:54

Paris Saint-Germain moet het de komende maanden definitief stellen zonder Neymar. De 29-jarige Braziliaan raakte zondag in de slotfase van het duel met Saint-Étienne geblesseerd aan zijn enkel en zit voorlopig in de lappenmand. Neymar staat acht weken aan de kant, waardoor hij dit jaar niet meer in actie komt.

Dat blijkt uit medisch onderzoek door de artsen van de Franse grootmacht. Op bezoek bij Saint-Étienne (1-3 overwinning) moest Neymar zich noodgedwongen laten wisselen. Na een dribbel landde hij op het been van een tegenstander en begon hij te schreeuwen van de pijn. De linksbuiten werd met een brancard van het veld gedragen en verliet het stadion op krukken.

Lees ook: Neymar in tranen: Braziliaan verlaat stadion op krukken

Gevreesd werd voor een breuk in de enkel van de aanvaller, maar onderzoek wees uit dat hij het slechts verzwikt heeft. Daardoor moet hij acht weken herstellen en mist hij onder meer de wedstrijd in de Champions League tegen Club Brugge en competitieduels tegen onder meer OGC Nice en Olympique Lyon. PSG zal hopen dat hij weer inzetbaar is tegen regerend landskampioen Lille en nummer twee Stade Rennes.

Paris Saint-Germain zal niet in paniek zijn nu Neymar voorlopig afwezig is. De koploper van de Ligue 1 heeft een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Stade Rennes en heeft zich al verzekerd van de volgende ronde in de Champions League. Bovendien beschikt Mauricio Pochettino met bankzitters als Angel Di Maria en Julian Draxler over uitstekende vervangers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen