Van de Kerkhof keihard over PSV'er: "Is hij wel de juiste man?"

29 november 2021, 17:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willy van de Kerkhof is geen fan van Carlos Vinicius. De Braziliaanse spits wordt dit seizoen gehuurd van Benfica en zou als tweede man achter Eran Zahavi gaan fungeren, maar Vinicius is basisspeler nu Zahavi geblesseerd is. De spits opende op bezoek bij SC Heerenveen weliswaar de score, maar kon een nederlaag van zijn ploeg niet voorkomen.

Van de Kerkhof is ondanks zijn openingsgoal niet enthousiast over de huurling. " Hij kreeg tegen Heerenveen behoorlijk wat kansen om te scoren", zegt hij bij Omroep Brabant. "Maar hij had er zeker twee of drie moeten maken. Dan vraag je je toch af of hij wel de juiste spits is voor PSV. Een spits die zulke goede kansen krijgt, moet er toch wel meer dan een benutten."

De oud-PSV'er had verwacht dat Vinicius zich meer zou laten zien, zeker nu hij voor de komende weken verzekerd lijkt van een basisplaats. "Dan moet je proberen heel goed te voetballen en doelpunten te maken. Hij is daar een beetje nonchalant in. Dat is jammer. En Yorbe Vertessen is er nog niet klaar voor. Dat is wel een spits in wording, maar Vertessen en Vinícius moeten het voorlopig even doen."

PSV morste twee dure punten in strijd om de landstitel. Na de 1-1 remise op bezoek bij SC Heerenveen bedraagt de achterstand op koploper Ajax nu weer twee punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen