Eerste afvallers in strijd om Ballon d'Or al bekend

29 november 2021, 19:33

Dertig spelers maakten kans op de felbegeerde Ballon d'Or die maandagavond wordt uitgereikt, maar inmiddels zijn de eerste afvallers al bekendgemaakt. Logischerwijs zitten sterren als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Robert Lewandowski daar nog niet bij. Zij behoren tot de topfavorieten voor deze editie van de Ballon d'Or.

De verkiezing wordt bepaald aan de hand van stemmen door 180 journalisten over de hele wereld. Zij deelden nauwelijks stemmen uit aan Chelsea-verdediger Cesar Azpiliqueta en Real Madrid-middenvelder Luka Modric, die de prijs in 2018 kreeg na het winnen van de Champions League en het bereiken van de WK-finale. Het duo eindigde gezamenlijk op de 29ste plaats.

Drie spelers eindigden samen op de 26ste plaats. Gerard Moreno (Villarreal), Ruben Dias (Manchester City) en Nicolò Barella (Inter) vallen buiten de prijzen. Datzelfde geldt voor nummer 25 van de ranking Phil Foden, het toptalent van Manchester City. Met zijn 21 jaar is hij een van de jongste genomineerden van deze editie. De allerjongste is Pedri. De negentienmiddenvelder van FC Barcelona is de nummer 24, Harry Kane eindigt op de 23ste plaats.

Bruno Fernandes en Lautaro Martínez eindigden samen op de 21ste plaats. De twintigste plek is voor Riyad Mahrez.

De huidige ranking:

20. Riyad Mahrez

21. Lautaro Martinez en Bruno Fernandes

23. Harry Kane

24. Pedri 

25. Phil Foden

26. Gerard Moreno, Ruben Dias en Nicolò Barella

29. César Azpiliqueta en Luka Modric

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen