'El Ghazi en Dest moeten op zoek naar nieuwe club'

29 november 2021, 19:22

FC Barcelona is deze winter bereid om mee te werken aan een vertrek van Sergiño Dest. De Amerikaanse Nederlander was onder Ronald Koeman nog regelmatig basisspeler, maar is na de aanstelling van Xavi gedaald in de pikorde. De 21-jarige vleugelverdediger mag de komende transferwindow worden verkocht.

Dat schrijft Mundo Deportivo. Barça telde in 2020 een bedrag van rond de twintig miljoen euro neer voor de rechtsback van Ajax, die een contract voor vijf seizoenen tekende. In Camp Nou wordt ruim een jaar na zijn komst openlijk getwijfeld of Dest wel goed genoeg is voor de grootmacht. Na de komst van Dani Alves zijn de speelkansen van het talent bovendien gekelderd,

El Ghazi

Ook Anwar El Ghazi lijkt op zoek te kunnen naar een nieuwe club. Football Insider weet dat de nieuwe coach Steven Gerrard van Aston Villa het niet ziet zitten in de Nederlander. Villa heeft al veel aanvallers in de gelederen, waardoor El Ghazi nauwelijks minuten maakt. Toch is er een kans dat hij blijft. Van Trezeguet, Bertrand Traoré en El Ghazi moeten twee spelers vertrekken.

El Ghazi beleefde afgelopen seizoen een ijzersterk jaar, waarin hij uiteindelijk tien keer trefzeker was in de Premier League. Dit seizoen gaat het hem beduidend minder af. Bondscoach Frank de Boer had hem op zijn lijst voor het EK van afgelopen zomer, maar zijn opvolger Louis van Gaal nam hem niet op in zijn laatste voorselecties.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen