Oranje Leeuwinnen doelpuntloos gelijk in oefenduel tegen Japan

29 november 2021, 21:45

De Oranje Leeuwinnen zijn er maandagavond niet in geslaagd het vrouwenvoetbalelftal van Japan opzij te zetten. Het oefenduel eindigde zoals hij begon: 0-0.

Bondscoach Mark Pearsons besloot een aantal ongebruikelijke namen de kans te geven. Barbara Lorsheyd, Samantha van Diemen, Caitlin Dijkstra en Janou Levels maakten hun debuut voor de Leeuwinnen. Toch verschenen ook Shanice van de Sanden, Renate Jansen en Kika van Es verschenen op het opstellingsformulier.

In de eerste helft ontbrak het bij Oranje aan automatismen en waren grote kansen schaars. Ook Japan slaagde er niet in veel gevaar te stichten in een vrij matig en weinig opwindend schouwspel. Pearsons bracht Sherida Spitse, Merel van Dongen en Lineth Beerensteyn nog binnen de lijnen voor Van de Sanden, Inessa Kaagman en Levels. Ook met de invallers scoorden de Leeuwinnen niet.

Lees ook: Dit is de poule van de Oranje Leeuwinnen op het EK2022

Pas in april begint het grote werk weer voor de Nederlandse vrouwen. Dan wordt de WK-kwalificatiecyclus hervat tegen Cyprus en Wit-Rusland. Drie maanden later mag de ploeg haar Europese titel verdedigen tijdens het EK voor vrouwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen