Lewa alsnog in de prijzen; historisch slechte ranking Ronaldo

29 november 2021, 22:39   Bijgewerkt: 29 november 2021, 22:44

Robert Lewandowski heeft weliswaar naast de Ballon d'Or gegrepen, de Poolse spits gaat niet met lege handen naar huis. France Football verkoos hem tot de beste spits van 2021, een prijs die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt. De Pool bleef daarmee onder meer topspitsen als Karim Benzema en Erling Haaland voor.

Lewandowski kroonde zich met een recordaantal doelpunten tot topscorer van de Duitse Bundesliga en hielp zijn land aan deelname aan het Europees kampioenschap, waar Polen uiteindelijk teleurstelde. Met Bayern München was de halve finale van de Champions League het eindstation, maar hij pakte met de topclub wél opnieuw de landstitel.

Ook Gianluigi Donnarumma, die in de verkiezing van de Ballon d'Or op de tiende plaats eindigde, heeft een trofee mee naar huis genomen. De 22-jarige doelman werd verkozen tot beste keeper van 2021. Donnarumma moet bij Paris Saint-Germain voorlopig Keylor Navas voor zich dulden, maar werd vanwege zijn sterke halfjaar bij AC Milan en gewonnen EK-titel met Italië alsnog gekozen. Hij bleef in de verkiezing Edouard Mendy (Chelsea) en Jan Oblak (Atlético Madrid) voor.

Het tijdschrift verkoos Chelsea overigens tot beste club van 2021. De Londenaren staan bovenaan in de Premier League en wonnen afgelopen seizoen de Champions League.

Ronaldo

Het werd voor Cristiano Ronaldo, die de uitreiking van de Ballon d'Or vanwege quarantaine vanuit huis moest volgen, een enorm teleurstellende avond. De Portugese steraanvaller eindigde voor het eerst sinds 2010 niet op het podium van de verkiezing. Ronaldo moest uiteindelijk naast Messi en Lewandowski ook Jorginho, N'Golo Kanté en Karim Benzema voor zich dulden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen