Andere rol Utrecht-routinier: "Erg moeilijk om zoiets mede te delen"

29 november 2021, 23:23

Willem Janssen krijgt een andere rol bij FC Utrecht. De aanvoerder van de Domstedelingen is zijn basisplaats kwijt en lijkt die niet snel te kunnen heroveren.

Tot onvrede van Janssen zelf, die jarenlang een rots in de branding was in het hart van de Utrechtse defensie. Trainer René Hake is tegenover het Algemeen Dagblad duidelijk: "Als je er meermaals met elkaar over praat, dan begrijpt hij (Janssen, red.) het ook wel. Willem is het uithangbord van Utrecht. Dat is hij nog steeds, dat is nu niet veranderd. Alleen heeft hij nu een andere rol, waarin hij ook heel belangrijk is."

De 35-jarige Nijmegenaar heeft bij FC Utrecht een contract tot de zomer. De verwachting is dat Janssen na zijn actieve loopbaan een andere rol binnen de club krijgt. Ondanks dat was het voor Hake geen gemakkelijke keuze om zijn aanvoerder aan de kant te zetten. "Natuurlijk is het moeilijk om zoiets mede te delen, ook als mens, want ik heb een heel goede band met hem. Als trainer is het lastig om je aanvoerder te passeren, omdat je veel met hem bespreekt. Oók als hij niet speelt."

Lees ook: Janssen stoort zich: "Dan is je carriére in één keer voorbij"

Hake vervolgt: "Hij is onderdeel van het team en het totale proces en, dat is het voordeel van het feit dat hij op leeftijd is, dat begrijpt hij heel goed. Dat hij voor het teamproces heel belangrijk is, dat is niet in één keer over nu hij niet speelt. Dat zou heel raar zijn."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen