Pérez snapt keuze voor Messi: "Gewoon de allerbeste"

29 november 2021, 23:50

Kenneth Pérez kan zich vinden in de keuze van het Ballon d'Or-panel om Lionel Messi te verkiezen tot beste speler van 2021. De Argentijnse steraanvaller won de strijd van Robert Lewandowski. Veel voetbalfans snapten niets van die beslissing, maar in de ogen van Pérez is Messi de terechte winnaar.

"Het is toch ieder jaar weer: zal er een opvolger komen?", vraagt Pérez zich hardop af bij Voetbalpraat. "Uiteindelijk wordt het altijd Lionel Messi of Cristiano Ronaldo. "In dit geval is het Messi geworden en ik ben het daarmee eens. Ik vind dat Messi, zolang hij voetbalt, dat ding moet hebben. Dan kijk ik niet naar of hij dit jaar iets beter of iets slechter heeft gespeeld. Maar gewoon omdat hij de allerbeste is."

Ook Pérez kreeg de kritiek mee. "Ik hoor ook mensen zeggen: hij heeft zo'n matig seizoen, hoe kan hij hem krijgen? Maar hij heeft volgens mij iets van dertig goals gemaakt en twintig assists gegeven. En dan heeft-ie ook nog eens de Copa America gewonnen. Dus zo slecht heeft hij het ook niet gedaan. Alleen de standaard bij hem is iets hoger dan – ik noem maar eens een dwarsstraat – PEC Zwolle tegen RKC Waalwijk. De lat bij Messi ligt hoger."

Messi schreef de Ballon d'Or voor de zevende keer in zijn prachtige loopbaan op zijn naam. De Argentijnse aanvaller is daarmee met afstand recordwinnaar. Cristiano Ronaldo staat met vijf Gouden Ballen tweede op de ranglijst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen